GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Australiji se pokreće portal vijesti na kineskom jeziku pod pokroviteljstvom američke vlade

U Australiji se pokreće portal vijesti na kineskom jeziku pod pokroviteljstvom američke vlade
DECODE CHINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.07.2020 / 08:44
Autor: Matej Balen
SYDNEY – Novi internetski portal Decode China planiran je kako bi „balansirao“ u informacijama dostupnima na kineskom jeziku, a koje SAD ocjenjuje da su potpuno prožete propagandom iz Pekinga.

Decode China, portal na kineskom jeziku pod izravnim utjecajem američke Vlade, će sasvim sigurno pojačati tenzije i medijsku borbu između dvije vodeće ekonomije na svijetu. Portal će biti vođen u zajedničkom aranžmanu State Departmenta i Institutea for War & Peace Reporting (IWPR) iz Londona, a očekuje se da će snažno kritizirati pekinšku politiku, jačajući utjecaj na Hong Kong i Tajvan, ali i kineske vojne aktivnosti u indo-pacifičkoj regiji. S ciljanim čitateljstvom među govornicima kineskog jezika koji žive u Australiji, ali i diljem svijeta.

Neprofitni IWPR opisuje svoju misiju uspostavu portala na kineskom jeziku kao priliku za novinare i pojedince da „slobodno progovore“, pogotovo u zemljama prožetima „konfliktom, krizom i tranzicijom“. Tenzije između Australije i Kine su se snažno povećale proteklog mjeseca, sa žestokim raspravama oko Hong Konga, trgovine, međusobnim optužbama za špijunažu te rasizam.

U najnovijim odlukama Vlade, Australija je suspendirala ugovor o izručenju s Hong Kongom, te najavila put prema stalnom boravištu za stanovnike Hong Konga koji to zatraže kao rezultat novouvedenog Zakona o sigurnosti u Hong Kongu od strane Pekinga.

U samom projektu Decode China najavljeno je aktivno sudjelovanje nekolicine aktivnih kritičara Komunističke partije Kine, redom ili kineskih državljana ili onih kineskog podrijetla, poput sveučilišnih profesora Feng Chongyija te Wai Ling Yeunga, ili primjerice Maree Ma, generalnog menadžera medijske grupe Vision Times. U Australiji živi oko 600 tisuća aktivnih govornika kineskog jezika, koji informacije na svom jeziku uglavnom primaju putem medija iz Kine.

Tagovi: Decode China, State Department, Feng Chongyi, Wai Ling Yeung, Komunistička partija Kine, Australija, američka politika, kineska politika, Institutea for War & Peace Reporting
PROČITAJ I OVO
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
SJAJNE BROJKE
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
ZAGREB - U prvih šest mjeseci 2021. godine svi ključni pokazatelji poslovanja Ericsson Nikola Tesla Grupe bilježe rast i pokazuju nastavak izvanrednih poslovnih rezultata.
Imperial Riviera otkrila ambicioznu politiku dividende
DIVIDENDA
Imperial Riviera otkrila ambicioznu politiku dividende
RAB - Imperial Riviera objavila je poprilično atraktivnu politiku dividendi.
WWF: Gotovo polovica EU ribara zarađuje ispod minimalca
RIBARI
WWF: Gotovo polovica EU ribara zarađuje ispod minimalca
ZAGREB - Veliki broj ribara Europske unije, točnije 43 posto, u 2018. godini je prema prijavljenim podacima zarađivalo manje od nacionalne minimalne plaće, a među onima koji rade na plovilima manjim od 12 metara, čak i 70 posto, pokazuje WWF-ovo istraživanje.
Hasbro: Kvartalni prihodi skočili 54%
SKOK
Hasbro: Kvartalni prihodi skočili 54%
PROVIDENCE - Američki proizvođač igračaka Hasbro u ponedjeljak je izvijestio o 54-postotnom skoku kvartalnih prihoda potaknutom rastućom potražnjom za igrom „Dungeons & Dragons“, dok se njegova filmska i televizijska produkcijska jedinica oporavila nakon godinu dana pandemijske blokade.
Kompanija ADM potpisala ugovor o preuzimanju Sojaproteina
UGOVOR
Kompanija ADM potpisala ugovor o preuzimanju Sojaproteina
BEČEJ – Globalna kompanija ADM iz prehrambenog sektora i agrobiznisa potpisala je danas kupoprodajni ugovor za preuzimanje kompanije Sojaprotein iz Bečeja, jednom od najvećih fabrika za preradu non-GMO soje u Evropi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE