GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Brodosplitu ostaju brodograditelji, ali bit će i otpuštanja

U Brodosplitu ostaju brodograditelji, ali bit će i otpuštanja
SUDBINE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.05.2022 / 10:02
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Do kraja tjedna, a vrlo vjerojatno već do kraja srijede bit će poznata sudbina svih oko 1500 radnika iz sustava Brodosplita, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

Tu vijest koja već nekoliko dana kruži među radnicima Brodosplita nije direktno potvrdio predsjednik uprave Brodosplita Tomislav Debeljak, ali nije ju ni opovrgao, navodi dnevnik.

"U ovakvoj situaciji kada je Brodosplit zbog više sile i sporosti države morao početi predstečajni postupak možemo zadržati samo one radnike koji rade na projektima za koje je osigurano financiranje. Tijekom tjedna vidjet ćemo koliko je to radnika. Više od tri mjeseca, otkad traje viša sila, jedno osnovno mi je na pameti, a to je da što prije saznamo gdje smo i da radnicima to konačno možemo reći. Da su nam barem državna tijela rekla prvi dan da nam neće pomoći, bili bismo u puno boljoj situaciji. Ovako sada konačno moramo presjeći i uzdati se samo u sebe", rekao je Debeljak.

"Nadam se da ćemo doći do što većeg broja radnika koji će normalno raditi svoj posao te da ćemo na takav način sačuvati brodograđevnu djelatnost, a onda kasnije nastaviti poslovanje, nadam se, s restrukturiranim mišljenjem hrvatskih političara i institucija vezanih za izvoz i pozitivnu brodogradnju kakvu smo u Brodosplitu izgradili, te konačno na ponos svih da složno nadoknadimo izgubljeno i opet se popnemo na sam svjetski vrh", dodao je.

Debeljak i dalje smatram da država može u dva dana riješiti ovaj problem u kojem se nalazi Brodosplit i tako sačuvati radna mjesta. "Da su nam pomogli, ne samo da bismo zadržali sve radnike nego bismo imali još veći broj jer smo ugovorili nove vrlo dobre i vrijedne ugovore, a za koje usprkos svim pozitivnim mišljenjima nakon više od pola godine još nismo dobili avansn jamstva. Sada prvi put otkad sam se rodio radimo gubitak i nalazimo se u situaciji da moramo zaustaviti tu spiralu", istaknuo je Tomislav Debeljak.

Dakle, vrlo vjerojatno već u srijedu 1. lipnja bit će poznata sudbina radnika, piše novinar Jutarnjeg lista Jozo Vrdoljak.

Tagovi: Brodosplit, Tomislav Debeljak, DIV grupa, VTB bank
PROČITAJ I OVO
Ljiljana Šapina iz Podravke nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK
KARIJERE
Ljiljana Šapina iz Podravke nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK
ZAGREB - Ljiljana Šapina, članica Uprave Podravke, nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK koje okuplja velika i srednja poduzeća. Na izbornoj sjednici Udruženja, naglašeno je kako će se kao i do sada, zagovarati interesi članova HGK pred tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.
Češki investitor uplatio novac za dokapitalizaciju Đure Đakovića
DOKAPITALIZACIJA
Češki investitor uplatio novac za dokapitalizaciju Đure Đakovića
SLAVONSKI BROD - Iz Đuro Đaković grupe izvijestili su danas da su zaprimili potvrdu banke o uplati novčanog uloga češkog DD Acquisitiona, sukladno odluci o povećanju temeljnog kapitala društva unosom novca i prava uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni više od 46 milijuna kuna
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni više od 46 milijuna kuna
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla ugovorio je tijekom kolovoza i rujna nekoliko značajnih ugovora, vrijednih više od 46 milijuna kuna, izvijestili su u utorak iz te kompanije.
Kvalitet i vrijednosti tuzlanske Solane slave se 137 godina
TRADICIJA
Kvalitet i vrijednosti tuzlanske Solane slave se 137 godina
TUZLA - Jedna od najstarijih kompanija u BiH, sa bogatom i impresivnom historijom, ove godine slavi svojih 137. godina postojanja. Tuzlanska Solana kao tajnu svog uspjeha može prepisati tradiciji i konstantnoj kvaliteti koja je sve ove godine ostala nepromijenjena.
Konzum zaključava cijene za još 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice
POTEZI
Konzum zaključava cijene za još 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice
ZAGREB - Konzum će u četvrtak 29. rujna zaključati maksimalne cijene 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice kako bi svojim vjernim kupcima pomogao u izazovnoj aktualnoj situaciji u kojoj su cijene gotovo svih namirnica u kontinuiranom porastu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE