GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U deset dana subvencije isplaćene za 37.000 tvrtki

U deset dana subvencije isplaćene za 37.000 tvrtki
SUBVENCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2020 / 10:21
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) ovih je dana zatrpan zahtjevima poduzetnika za isplatu državne subvencije na plaće, piše u subotu Jutarnji list, navodeći da je u 10 dana isplaćeno čak 37.000 tvrtki.

Prvo u iznosu od 3250 kuna neto po zaposlenom za ožujak, a za travanj će ta potpora iznositi 4000 kuna neto, dok će država na taj iznos uplatiti i doprinose od 1480 kuna pa će ukupna pomoć svakom radniku iznositi 5480 kuna bruto, navodi dnevnik.

Neki poduzetnici su već primili uplate, a mnogi od njih ostali su pozitivno iznenađeni kako je Hrvatski zavod za zapošljavanje tako brzo obradio zahtjeve i već uplatio subvencije. Kriza s koronavirusom, koja je pogodila cijeli svijet, očito je sa sobom donijela i nešto dobro digitalizaciju preko noći i ubrzanje rada pojedinih državnih i javnih službi, piše Jutarnji list.

Hrvatski zavod za zapošljavanje tako je od 23. ožujka do jučer zaprimio ukupno više od 73.000 zahtjeva za korištenje potpore za poduzetnike u djelatnostima pogođenima koronavirusom, s ciljem očuvanja radnih mjesta, a tim je zahtjevima obuhvaćeno oko 420.000 radnika.

"Prve isplate krenule su još 25. ožujka i dosad je isplaéeno više od 412 milijuna kuna za oko 37 tisuća poslodavaca. Iako je propisani rok za isplatu potpore 15. u mjesecu za prethodni mjesec, vjerujem da će se sredstva isplatiti i ranije, posebno ako uzmemo u obzir da su idući vikend uskrsni blagdani", pojašnjava ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Početne projekcije koje je radilo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava govore da će mjeru koristiti između 400 i 500 tisuća radnika, a sadašnje brojke nakon dva tjedna podnošenja prijava, kaže Lončar, upućuju na to da bi se mogli kretati u tim brojkama, donosi Jutarnji list.

Tagovi: subvencije, Hrvatski zavod za zapošljavanje, koronavirus u Hrvatskoj, Ante Lončar
PROČITAJ I OVO
Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
ZATVARANJE
Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
KRANJ - Continental zbog loših tržišnih uvjeta zatvara tvornicu za proizvodnju tiskarskih guma u Kranju. Odluka će utjecati na 70 radnih mjesta.
Amerikanci preuzeli manjinske udjele u Pretisu i bugojanskom Binasu
VOJNA INDUSTRIJA
Amerikanci preuzeli manjinske udjele u Pretisu i bugojanskom Binasu
SARAJEVO - Američka kompanija Regulus Global preuzela je 33 posto dionica vogošćanskog Pretisa i manjinski paket dionica bugojskog Binasa.
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
ZAPOŠLJAVANJE
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
BERLIN - Njemački odjel konzultantske tvrtke Boston Consulting Group (BCG) planira ove godine zaposliti više od tisuću novih zaposlenika u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i istočnoj Europi.
Air Serbia od danas povezuje Beograd i Mostar
LETOVI
Air Serbia od danas povezuje Beograd i Mostar
BEOGRAD - Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara.
Ryanair na meti istrage u Italiji zbog dominantne tržišne pozicije
ISTRAGA
Ryanair na meti istrage u Italiji zbog dominantne tržišne pozicije
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja otvorio je istragu protiv Ryanaira zbog moguće zlouporabe dominantnog položaja koja je nanijela "ozbiljnu i nepopravljivu" štete putničkim agencijama, drugim prijevoznicima i putnicima, izvijestile su u ponedjeljak novine Il Messaggero.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE