GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Đurđevcu otvorena nova poslovna zona – poduzetnicima osigurani glavni projekti i građevinska dozvola

U Đurđevcu otvorena nova poslovna zona – poduzetnicima osigurani glavni projekti i građevinska dozvola
ZONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2021 / 19:26
Autor: SEEbiz
ĐURĐEVAC - Završetkom radova na infrastrukturi poslovne zone A sjever, ukupne vrijednosti od gotovo 11 milijuna kuna, Grad Đurđevac i Koprivničko – križevačka županija dobili su novi, značajan gospodarski resurs.

S ciljem daljnjeg poticanja gospodarskog razvoja i poduzetničkih aktivnosti, Grad Đurđevac je završetkom radova na poslovnoj zoni A sjever površine 230.000m2, poduzetnicima ovog dijela Podravine osigurao osnovnu infrastrukturu za početak ulaganja i omogućio preduvjete za daljnji razvoj poslovanja. Ovom investicijom jedan od najpotentnijih dijelova Hrvatske, kako zbog svoje geografske pozicije, tako i zbog prirodnih bogatstava te ulaganja u edukaciju lokalnog stanovništva, dobio je zasluženi potencijal za daljnji gospodarski zamašnjak. Projekt Razvoj infrastrukture poslovne zone A-sjever Đurđevac, financiran je bespovratnim sredstvima iz OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., od čega je 85% sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Grad Đurđevac poduzetnicima je također osigurao nekoliko modela poticaja ulaganja. Kao jedinstveni model na području Republike Hrvatske investitorima se osiguravaju na posebnom dijelu poslovne zone glavni projekti za izgradnju poduzetničkih hala, na temelju kojih se ishoduju građevinske dozvole, a sve kako bi se olakšale administrativne barijere i skratilo vrijeme za realizaciju investicije. Vlasnici budućih hala za investiciju mogu izabrati hale površine od 360 m² do 1.680 m², s tim da je omogućena i etažna gradnja. Povoljna cijena građevinskog zemljišta od 0,67 kn/m² umanjena je za 99% od početnih 67,09 kn i to isključivo za obavljanje proizvodne djelatnosti. Cijena se u ovom obimu umanjuje bez obzira na djelatnost, u slučaju da poduzetnik djeluje na području grada Đurđevca te seli djelatnost u poslovnu zonu A sjever.

„Programom olakšica i poticaja investitorima u poduzetničkim zonama u Gradu Đurđevcu, koji je prošle godine donijelo Gradsko vijeće grada Đurđevca, poduzetnicima su omogućeni maksimalni poticaji, usmjereni privlačenju ulaganja te otvaranju novih radnih mjesta. Zbog toga su poduzetnici s područja Grada Đurđevca i okolnih naselja, a koji svoje poslovanje odluče preseliti i razvijati u Poduzetničkoj zoni A-sjever, oslobođeni plaćanja komunalne naknade i doprinosa u iznosu od 100% za prvih pet godina, ako je riječ o proizvodnim djelatnostima te narednih pet, sukladno postotku izgrađenosti građevinske parcele na području Zone.“, istaknuo je gradonačelnik grada Đurđevca, Hrvoje Janči.
Projekt je nastavak aktivnosti koje su započele u mandatu bivšeg gradonačelnika, Željka Lackovića, kada se započelo s otkupom zemljišta, rješavanjem imovinsko – pravnih pitanja te pripremom projektno - tehničke dokumentacije.

Vizija razvoja Đurđevca je oduvijek bila jasna – ključ je u razvoju poduzetništva. Ponosan sam da je ulaganje čiju smo pripremu započeli davne 2013. godine uspješno realizirano i veselim se dolasku poduzetnika u Zonu A-sjever. Dugotrajan trud i rad su se isplatili. Sada čekamo natječaje iz nove financijske perspektive 2021.-2027. iz kojih ćemo financirati izgradnju infrastrukture u Poslovnoj zoni B, naglasio je Lacković.
Sama zrelost projekta jasna je kada se uzme u obzir kako su sagledavane i komparativne prednosti same lokacije. Izgradnjom ceste s pratećom infrastrukturom unutar poduzetničke zone „A-sjever“ omogućila se i cestovna dostupnost parcela zone, što je i osnovni preduvjet aktivacije zone.

Tagovi: poslovna zona A sjever, Đurđevac, Koprivničko – križevačka županija, Hrvoje Janči, Željko Lacković
PROČITAJ I OVO
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
BOLJE OD OČEKIVANJA
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
NEW YORK - Američki zdravstveni konglomerat Johnson & Johnson premašio je očekivanja analitičara svojim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE