GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Luci Koper pretovareno rekordnih 800.000 automobila

U Luci Koper pretovareno rekordnih 800.000 automobila
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.12.2022 / 09:33
Autor: SEEbiz
KOPER - Nakon što su početkom mjeseca dosegli rekordan broj pretovarenih automobila, danas su u Luci Kopar dosegli novu prekretnicu. U jednoj godini preko lučkog auto terminala pretovareno je 800.000 vozila. "To je apsolutni, povijesni rekord terminala", poručili su iz Luke Koper.

Na auto terminalu je 8. prosinca ove godine premašen rekord iz 2018. te je zabilježeno 754.410 prekrcanih vozila. Već tada su izrazili uvjerenje da će konačna ovogodišnja brojka pretovara vozila biti i veća, a to se predviđanje danas i obistinilo.

“Ono što smo predvidjeli prije nekoliko tjedana danas se obistinilo. Unatoč izazovnim uvjetima na automobilskom tržištu, povremenim prekidima u opskrbnim lancima, preopterećenosti otpremnih i skladišnih kapaciteta, u Luci Kopar došli smo do nove prekretnice“, komentirao je Boštjan Napast, predsjednik Uprave Luke Koper, postignuto. snimiti.

Kao glavni razlog rekordnih brojki u pretovaru vozila tvrtka je navela dodatno poslovanje, odnosno preusmjeravanje određenih količina iz sjeverne Europe u luku Kopar.

Luka Kopar je od siječnja do listopada ove godine zabilježila porast prometa vozila od 22 posto, što znači najveći porast prometa u odnosu na druge usporedive mediteranske automobilske terminale u Europi, poput Barcelone (+sedam posto) i Valencije (+18 posto). ).

“U ovim nesigurnim vremenima, koja su obilježena koronavirusom i ukrajinsko-ruskim sukobom, ispravno smo reagirali, uspjeli smo preusmjeriti protok robe sa sjevera na jug”, rekao je šef auto terminala Gregor Belič. uvjeren.

Veći promet ove godine bilježi se kako u izvozu, posebice za Bliski i Daleki istok, tako i u uvozu, gdje se značajno povećava udio električnih vozila. Za iduću godinu Belič predviđa umjereniji rast jer postoji i određena nesigurnost među proizvođačima.

Uz ostalo, rekordne rezultate prate i brojne investicije u dodatne skladišne kapacitete koje je tvrtka osigurala proteklih godina. Kako su pojasnili, investicijski ciklus se nastavlja, posebice u zaleđu trećeg bazena. “Trenutno uređujemo tzv kazeta 5A, gdje ćemo vjerojatno u drugoj polovici sljedeće godine moći smjestiti dodatnih 3500 vozila", napisali su.

Za građevinske radove u sklopu investicije izdvojit će se 5,1 milijun eura. U narednim godinama uredit će se dodatni skladišni prostori na još dvije kasete u neposrednoj blizini.

Tagovi: Luka Koper, pretovar automobila
PROČITAJ I OVO
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE