GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Luku Ploče sutra uplovljava najveći brod u njenoj povijesti

U Luku Ploče sutra uplovljava najveći brod u njenoj povijesti
LUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.06.2021 / 16:50
Autor: SEEbiz / H
PLOČE - Luka Ploče u petak je najavila kako će u subotu u tu luku uploviti najveći brod za rasute terete u njenoj povijesti - brod Leviathan koji plovi pod zastavom Maršalskih otoka, ima nosivost 182.511 tona, dug je 292 metra i širok 45 metara.

Kako su pojasnili u priopćenju, taj brod spada pod brodove "capesize" veličine za rasute terete, dolazi iz Australije, točnije Luke Hay Point, rotacijom Hay Point - Singapur - Suez - Ploče.

Leviathan je putovanje iz Australije za Ploče započeo 17. svibnja ove godine, a dolazak u Ploče planiran je sutra u 17 sati. Brod stiže sa 165.006 tona ugljena te mu je gaz oko 17,3 metara. Prilikom vezivanja, morat će se poštovati preporuke Lučke kapetanije Ploče te će brod koristiti četiri remorkera za asistenciju, usluge dva peljara i uplovljavanje će biti isključivo za vrijeme srednje visoke vode, napomenuli su iz Luke Ploče.

Podsjetili su i da su u veljači ove godine otvaranje novoga terminala za rasute terete obilježili dolaskom do tada najvećeg broda u povijesti luke, Orient Cavaliera, koji spada u brodove "baby capesize" veličine za rasute terete, čija je nosivost 110.813 tona, dug je 255 metra i širok 43 metra.

Sutrašnjim uplovljavanjem taj rekord će biti oboren.

Inače, prema podacima iz nekonsolidiranog financijskog izvješća, preko Luke Ploče u prvom je tromjesečju ove godine ostvaren promet od 780.564 tona robe, što je porast od 42 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Luka Ploče je u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila neto dobit od 4,2 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju lani poslovala s neto gubitkom od 3,5 milijuna kuna.

Tagovi: Luka Ploče, brod Leviathan
PROČITAJ I OVO
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
BOLJE OD OČEKIVANJA
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
NEW YORK - Američki zdravstveni konglomerat Johnson & Johnson premašio je očekivanja analitičara svojim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE