GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U slovenskim toplicama i termama vrlo zadovoljni prošlom godinom

U slovenskim toplicama i termama vrlo zadovoljni prošlom godinom
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2023 / 08:28
Autor: SEEbiz / STA

LJUBLJANA - Udruženje slovenskih prirodnih toplica vrlo je zadovoljno postignutim rezultatima prirodnih toplica i toplica u 2022. Zabilježili su ukupno 765.000 gostiju, koji su ostvarili nešto manje od 2,79 milijuna noćenja odn. sedam posto manje nego 2019. Po financijskim rezultatima očekuju da će nadmašiti 2019. godinu.

U 2021. godini slovenska prirodna lječilišta i toplice članice zajednice zabilježila su 583.607 gostiju koji su ostvarili nešto više od 2,2 milijuna noćenja. No, zajednica ističe da je 2021. još uvijek bila puna ograničenja vezanih uz epidemiju covida-19, pa usporedba s 2019. ima više smisla.

Prirodna lječilišta lani je posjetilo 444.000 domaćih gostiju, što je 22 posto više nego 2019. Ostvarila su 16 posto više noćenja nego 2019., odnosno 1,66 milijuna.

Stranih gostiju bilo je nešto više od 321.000 ili 25 posto manje nego 2019. Ostvareno je i 28 posto manje noćenja stranih gostiju nego 2019.

Prema zajednici, pad je bio očekivan, ali je manji od prvotnih predviđanja krajem 2021. godine. situacija s ratom u Ukrajini i prijeteće visoke cijene energenata", napisali su.

Unatoč tome što financijski rezultati pojedinih toplinskih društava još nisu javno dostupni, iz zajednice su najavili da će oni u velikoj većini društava biti iznad onih iz 2019. godine. Budući da su neka društva organizirana kao dionička društva, bit će potrebno čekati objavu revidiranih poslovnih izvješća.najvjerojatnije do travnja.

"Slovenska su prirodna lječilišta u 2023. uskočila u izvrsnom stanju i s dobrim izgledima", optimistična je zajednica. Nakon vrlo dobrih rezultata tijekom božićnih i novogodišnjih praznika, pojedine toplice već su krenule s pripremama za zimske praznike koji u polovici zemlje počinju krajem siječnja.

Nekoliko topličara već bilježi povećanu potražnju za ovogodišnje zimske praznike i očekuju dobru popunjenost. Neke, koje se nalaze u neposrednoj blizini slovensko-hrvatske granice, zbog ulaska južne susjede u schengenski prostor imaju dodatne dnevne kupače iz Hrvatske, stoji u priopćenju.

Tagovi: slovenske terme, Terme Čatež, slovenski turizam
PROČITAJ I OVO
U ljetnoj sezoni s Brnika letovi prema 21 odredištu
LETOVI
U ljetnoj sezoni s Brnika letovi prema 21 odredištu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jože Pučnik od nedjelje stupa na snagu ljetni red vožnje. Na vrhuncu sezone, prema predviđanjima operatera zračne luke Fraport Slovenija, 18 redovnih zrakoplovnih prijevoznika nudit će više od 130 letova tjedno prema 21 odredištu.
Dionice Accenturea skaču nakon objave plana za otpuštanjem 19.000 ljudi
REAKCIJE
Dionice Accenturea skaču nakon objave plana za otpuštanjem 19.000 ljudi
NEW YORK - Dionice Accenturea skaču nakon što je rekao da će otpustiti 19.000 radnih mjesta - oko 2,5% svoje radne snage - u sljedećih 18 mjeseci, što je jedan od najvećih krugova otkaza u konzultantskom sektoru koji se bori s jakim ekonomskim vjetrovima.
Deutsche Bahn za ponedjeljak otkazao sav međugradski prijevoz
VLAKOVI
Deutsche Bahn za ponedjeljak otkazao sav međugradski prijevoz
BERLIN - Njemački željeznički operater Deutsche Bahn otkazao je sve usluge međugradskih vlakova za ponedjeljak. Sindikati su najavili štrajk zaposlenika u zračnim lukama, željeznicama, autobusnom prijevozu i lukama.
Izvršni direktor Starbucksa preuzima smjene u kafiću
ZANIMLJIVO
Izvršni direktor Starbucksa preuzima smjene u kafiću
NEW YORK - Novi izvršni direktor Starbucksa Laxman Narasimhan kaže da će jednom mjesečno raditi pola dana u jednom od kafića ovog globalbog lanca.
Greenwashing na meti prijedloga EU-a
REGULATIVA
Greenwashing na meti prijedloga EU-a
BRUXELLES - Tvrtke koje proizvode označavaju kao "prirodne", "klimatski neutralne" ili "napravljene od recikliranih materijala" morat će poduprijeti takve tvrdnje, kao i više od 200 drugih, prema prijedlogu EU-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE