GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Španjolskoj zračni promet pao 82 posto, aerodromi zatvaraju terminale

U Španjolskoj zračni promet pao 82 posto, aerodromi zatvaraju terminale
KATASTROFA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2020 / 11:56
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Operater španjolskih zračnih luka Aena izvijestio je u utorak kako će zbog drastičnog pada putnika privremeno zatvoriti većinu terminala u Madridu i Barceloni, te da je zračni promet u Španjolskoj, teško pogođenoj zarazom koronavirusom, pao za 82 posto.

Aena će idućih dana postepeno premjestiti sve svoje operacije zračne luke Adolfo Suárez Madrid-Barajas na terminal T4. Aerodrom ima ukupno četiri terminala, a tri će biti zatvorena.

Na aerodromu Josep Tarradellas Barcelona-El Prat svi će letovi biti premješteni u zone A i D terminala T4.

Ta dva aerodroma, u Madridu i Barceloni, najveći su u Španjolskoj.

Na Balearskim i Kanarskim otocima gdje se nalaze preostale zračne luke s najviše putnika također će biti smanjen prostor namijenjen letovima. Svi navedeni aerodromi sa smanjenim kapacitetom ostat će otvoreni.

„Time namjeravamo povećati efikasnost. Naše operacije prilagođavat će se potražnji“, navedeno je u priopćenju.

Španjolski ministar prometa José Luis Ábalos, koji je u ponedjeljak najavio tu mjeru, rekao je da je zračni promet u Španjolskoj pao 82 posto od kada je 14. ožujka uvedeno izvanredno stanje zbog koronavirusa.

Restrikcije putovanja i zadržavanje 47 milijuna stanovnika u kućama bit će produženo do 11. travnja. To produženje u cilju zaustavljanja širenja koronavirusa u srijedu bi trebao odobriti španjolski parlament.

Vlada je zabranila turistima ulazak u zemlju i zatvorila sve hotele i hostele. Svim strancima je zabranjen ulazak osim onima koji rade ili žive u Španjolskoj, zrakoplovnom osoblju, prijevoznicima roba, diplomatima i humanitarnim organizacijama.

Ograničenje kretanja odražava se i na druge oblike prijevoza, posebno na brze vlakove.

„Promet putnika takvim vlakovima pao je za 95 posto proteklih dana, do te točke da su u nekim slučajevima brzi vlakovi (AVE) vozili bez putnika“, rekao je ministar prometa na konferenciji za medije u ponedjeljak. Zbog toga će s tračnica biti povučeno 90 posto takvih vlakova.

Prigradska željeznica, koja primjerice povezuje Madrid s predgrađima, ima između 80 i 85 posto manje putnika jer stanovnici smiju izlaziti iz kuća samo u bolnice, ljekarne, po hranu, na kioske, banke, benzinske postaje te kako bi prošetali psa.

Tagovi: Španjolska, José Luis Ábalos, Zračna luka u Madridu, Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, Barcelona, španjolski turizam,
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
USKRSNICA
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
ZAGREB - Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije u Hrvatskoj i ove su godine uoči Uskrsa svojim zaposlenicima isplatile uskrsnice, a sukladno važećim kolektivnim ugovorima i mogućnostima pojedinih kompanija u to je nagrađivanje zaposlenika ukupno uloženo više od 2,3 milijuna eura.
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE