GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U splitskoj Zračnoj i Trajektnoj luci ovaj vikend rekordnih 45.000 putnika

U splitskoj Zračnoj i Trajektnoj luci ovaj vikend rekordnih 45.000 putnika
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.07.2020 / 17:05
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - U splitskoj Zračnoj i Trajektnoj luci ovog vikenda, drugog u srpnju, prometuje oko 45.000 putnika, što je u okolnostima pandemije koronavirusa, rekordan ovogodišnji turistički promet za vikend.

"Jučer i danas do ponoći u splitskoj Zračnoj luci imat ćemo 125 slijetanja i isto toliko uzlijetanja komercijalnih i privatnih zrakoplova, koji će u dolasku i odlasku prevesti oko 15.000 putnika što je u okolnostima epidemije koronavirus najveći promet tijekom jednog vikenda ove godine," rekao je za Hinu Mate Melvan, voditelj Službe za prihvat i otpreme u splitskoj Zračnoj luci.

To je oko 25 posto od ostvarenog prometa u usporedbi s drugim srpanjskim vikendom lani, ali s obzirom na epidemiološke okolnosti, to je pozitivan trend, ocijenio je.

Jer u prvih šest mjeseci ove godine u splitskoj Zračnoj luci ostvareno je samo 10 posto prometa u usporedbi s lanjskim prvim polugodištem, dodao je.
"U srpnju ove godine je do sada u splitskoj Zračnoj luci angažirano 30 avioprijevoznika koji lete na 45 međunarodnih linija," kazao je Melvan.

Očekuje da će se do kraja srpnja u splitskoj Zračnoj luci povećati broj avioprijevoznika i broj putnika.

"Vjerujemo da će do kraj srpnja kroz našu Zračnu luku prometovati oko 150.000 putnika, što je oko jedne petine lanjskog ukupnog prometa u srpnju, ali s obzirom na okolnosti epidemije koronavirusa, mi smo zadovoljni ovakvim prometom. Zapravo, možemo reći da imamo 'novu normalnu sezonu' u epidemiološkim okolnostima," istaknuo je Melvan.

Podsjetio je da je u splitskoj Zračnoj luci obavezno nošenje zaštitnih maski, te prakticiranje socijalne distance i korištenje dezinfekcijskog sredstva za ruke. Ističe da su gosti koji dolaze u splitsku Zračnu luku, disciplinirani i pridržavaju se tih epidemioloških mjera.

Voditeljica “Jadrolinijine” agencije u Splitu, Jelena Ivulić, izjavila je za Hinu da će ovog vikenda kroz splitsku Trajektnu luku prometovati oko 30.000 putnika i 7.000 vozila, što je oko 40 posto prometa u usporedbi s lanjskim prometom drugog vikenda u srpnju, ali je rekordan ovogodišnji vikend promet.

"Kroz splitsku Trajektnu luku ovog vikenda najviše prometuju gosti iz Slovenije i Njemačke a najviše se putuje na otok Brač, pa smo u subotu morali uvesti dvije izvanredne trajektne linije do Supetra na Braču," kazala je Ivulić.

I ona je ocijenila da je obzirom na epidemiološke okolnosti promet u splitskoj Trajektnoj luci zadovoljavajući.

Tagovi: Zračna luka Split, Trajektna luka Split, Jadrolinija, hrvatski turizam, Mate Melvan, Split
PROČITAJ I OVO
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE