GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Splitu u siječnju 20 posto više turista

U Splitu u siječnju 20 posto više turista
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2020 / 09:47
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Više od 10 tisuća turista posjetilo je tijekom siječnja Split što je 20 posto više uspoređuje li se isto razdoblje lani, doznaje se u splitskoj Turističkoj zajednici.

Direktorica Turističke zajednice Alijana Vukšić uvjerena je da je pred Splitom još jedna odlična turistička godina jer je taj grad u siječnju posjetilo 10.254 turista, a bilo je i 27.792 noćenja ili 14 posto više u čemu su podjednako imali udjela domaći i strani gosti što pokazuje kako je Split postao zanimljiv turistima tijekom cijele godine.

Osim gostiju iz susjedne Bosne i Hercegovine, kojih je u Splitu u siječnju bilo najviše, i to 2.727, na samo vrhu su i građani SAD-a, njih 311, koji su ostvarili 2.163 noćenja, što je povećanje 18 posto. Vukšić ističe da su se gosti iz SAD-a tijekom siječnja u Splitu zadržavali u prosjeku sedam dana, kao i Nijemci koji su imali 1.327 noćenja i tako za 18 posto povećali svoje lanjske rezultate iz siječnja u Splitu.

"Trend dužeg zadržavanja u gradu zimi sve je prisutniji, a to dokazuje i podatak po kojem su Slovenci imali 1004 noćenja, te tako zabilježili rast od 74 posto zadržavajući se u Splitu gotovo šest dana. Ipak, najveći porast dolazaka u siječnju u Split ostvaren je s azijskog turističkog tržišta", dodala je Vukšić.

Tako je u siječnju u Splitu bilo 358 Kineza što je tri puta više nego lanjske godine u isto vrijeme, brojni su bili i turisti sa Tajlanda, njih 122, što je također tri puta više nego lani. Kineze i Tajlanđane prate gosti iz Japana kojih je ovog siječnja bilo dvostruko više nego lani, ukupno 231 gost, te Hong Konga iz kojega je 66 gostiju posjetilo Split, dok ih je lani u isto vrijeme bilo samo 14. Narastao je i broj gostiju iz Tajvana, Južnoafričke Republike i Švedske i to za 73 posto.

Vukšić je istaknula kako je Split tijekom siječnja ukupno posjetilo 6.247 stranih gostiju i 4.007 domaćih te je vidljivo da je promocija Splita kao zanimljivog turističkog grada i izvan ljetnih mjeseci doprla "do svakog kutka svijeta".

"U to su se proteklih dana uvjerili turistički djelatnici Splita i splitske Turističke zajednice koji su sudjelovali na turističkom sajmu 'New York Times Travel show'. Tamo je još jednom potvrđeno zanimanje gostiju iz SAD-a za dolazak i boravak u Splitu kao nezaobilaznom gradu tijekom posjete Hrvatskoj, pa sve poslovne informacije agencija i organizatora putovanja iz SAD-a za Hrvatsku govore kako je realno očekivati da turisti iz SAD-a i u 2020. budu najbrojniji gosti Splita", zaključila je Vukšić.

Tagovi: Split, hrvatski turizam, Alijana Vukšić, Turistička zajednica Grada Splita
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE