GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U stečaju Rojsove tvrtke nestala dva kamiona

U stečaju Rojsove tvrtke nestala dva kamiona
STEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2021 / 09:09
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Stečajni upravitelj Markuševac gradnje, propale tvrtke umirovljenog generala Ljube Ćesića Rojsa, predao je izvješće u kojem navodi da i dalje nema traga za dva Mercedesova kamiona “nestala” u stečaju tvrtke za kojima je i MUP pokrenuo potragu lani u prosincu.

“Stečajni upravitelj će zatražiti od MUP-a podatke o prebivalištu ili boravištu bivšeg zakonskog zastupnika te uputiti ponovno pisani dopis bivšem zakonskom zastupniku i osnivačima društva da obavijeste gdje bi se mogla nalaziti navedena vozila”, ističe se u izvješću stečajnog upravitelja Berislava Maksimovića.

“Očito je i da bivši zakonski zastupnik Mladen Pešorda i dalje odbija predati navedena vozila”, navodi se u izvješću te predlaže donošenje sudskog naloga kojim će tražiti naknade za neovlašteno korištenje nestalih kamiona od otvaranja stečaja Rojsove tvrtke u srpnju 2018.

Stečajni upravitelj predlaže i naknadu koja ne bi smjela biti manja od 100 niti veća od 1000 kuna po danu za neovlašteno korištenje dva nestala kamiona Mercedes 4143 K Actros proizvedena 2002., čija se tržišna vrijednost procjenjuje od 30.000 do 40.000 eura.

Zaključno, stečajni upravitelj predlaže i sazivanje skupštine vjerovnika na kojoj će se donijeti odluka o naknadi štete za neovlašteno korištenje tuđe stvari.

Stečajni postupak nad Markuševac gradnjom otvoren je 2018. a uslijedilo je nakon prijedloga Fine podnesenog još u studenome 2016. u kojem se navodi da postoje neizvršene osnove za plaćanje u razdoblju duljem od 120 dana i u ukupnom iznosu od 822.373 kune. U prijedlogu Fine navodilo se i kako ta tvrtka ima samo jednog zaposlenog.

Markuševac gradnja d.o.o osnovana je krajem 2007. s kapitalom od 20.000 kuna, a kao glavni predmet poslovanja navodi se projektiranje, građenje, uporaba i uklanjanje građevina, ali i savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem te, između ostaloga, promidžba - reklama i propaganda, turističke usluge u nautičkom turizmu, sportska rekreacija i organiziranje koncerata, priredbi, revija, izložbi, festivala, zabavnih igara i slično.

Osnivač tvrtke je umirovljeni general HV-a Ljubo Ćesić Rojs i bivši saborski zastupnik HDZ-a, u javnosti zapamćen po izjavi "Tko je jamio, jamio je", a kao direktor bio je naveden Mladen Pešorda.

Markuševac gradnja i Ljubo Ćesić Rojs spominjali su se u javnosti i 2010. kada je taj umirovljeni general ponovno gradio svoju kuću u Markuševcu koju je nekoliko godina ranije sam srušio za upravljačem bagera jer za nju nije imao dozvolu, odnosno potrebnu dokumentaciju. Kako se u medijima tada prenosilo, Rojs je poručivao da mu "dozvole ne trebaju jer je kuću rušio zbog Ive Sanadera" te da je bivši premijer na njega "vršio pritisak i učinio mu veliku štetu".

Tagovi: Markuševac gradnja,Mladen Pešorda, Berislav Maksimović, Ljubo Ćesić Rojs, Ivo Sanader
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
USKRSNICA
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
ZAGREB - Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije u Hrvatskoj i ove su godine uoči Uskrsa svojim zaposlenicima isplatile uskrsnice, a sukladno važećim kolektivnim ugovorima i mogućnostima pojedinih kompanija u to je nagrađivanje zaposlenika ukupno uloženo više od 2,3 milijuna eura.
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE