GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Vukovaru otvorena punionica meda

U Vukovaru otvorena punionica meda
MED
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.10.2021 / 15:17
Autor: SEEbiz / H
VUKOVAR - U Poduzetničkom inkubatoru Vukovar u subotu u sklopu 3. Dana meda, koji se održavaju u tome gradu, otvorena prva punionica meda po HACCP standardu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, tvrtke Api Green.

"Pčelari će tako sada, nakon otvaranja punionice meda, moći povećati broj košnica i potpisati ugovor s tvrtkom Api Green o isporuci meda, a sav med koji uđe u punionicu bit će analiziran i nosit će oznaku meda hrvatskih pčelinjaka", kazao je predsjednik Udruge pčelara Vukovar 91 Ivan Dumenčić.

HACCP je sustav koji identificira moguće opasnosti (biološke, kemijske i fizičke) koje mogu utjecati na sigurnost hrane i korake u procesu u kojima je moguće provoditi mjere za kontrolu tih opasnosti.

Po riječima direktorice Api Greena Božene Miličević, namjera je tvrtke kroz otvaranje punionice podići razinu proizvodnje meda na vukovarskom i vukovarsko-srijemskom području na višu razinu te osigurati brendiranje i tržište za med s ovoga područja. U gradnju punionice je uloženo gotovo 25 tisuće eura, a maksimalan je kapacitet punionice tona meda dnevno.

„Tvrtka Api Green će u svrhu podizanja kvalitete meda na veću razinu otkupljivati med od registriranih pčelara, kontrolirati ga te kao takvog ga plasirati na tržište“, kazala je Miličević.

U ime Grada Vukovara svečanosti otvorenja punionice meda, koja je održana u sklopu 3. Dana meda koji se ovoga vikenda održavaju u Vukovaru, nazočan je bio zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

„Zaista smo ponosni što se u Vukovaru otvara punionica meda, prva u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Bitan je to preduvjet za razvoj pčelarstva u Vukovaru jer od današnjeg dana lokalni pčelari imaju mjesto gdje svoj med mogu plasirati na šire tržište. U tom pogledu, ovo je snažan korak prema naprijed te će Grad Vukovar u svojoj perspektivi zasigurno uzeti u obzir dodatne gospodarske poticaje za razvoj pčelarstva“, rekao je Sušac.

Tagovi: Vukovar, punionica meda, Udruga pčelara Vukovar 91, Ivan Dumenčić
PROČITAJ I OVO
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
ZAPOŠLJAVANJE
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
BERLIN - Njemački odjel konzultantske tvrtke Boston Consulting Group (BCG) planira ove godine zaposliti više od tisuću novih zaposlenika u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i istočnoj Europi.
Air Serbia od danas povezuje Beograd i Mostar
LETOVI
Air Serbia od danas povezuje Beograd i Mostar
BEOGRAD - Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara.
Ryanair na meti istrage u Italiji zbog dominantne tržišne pozicije
ISTRAGA
Ryanair na meti istrage u Italiji zbog dominantne tržišne pozicije
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja otvorio je istragu protiv Ryanaira zbog moguće zlouporabe dominantnog položaja koja je nanijela "ozbiljnu i nepopravljivu" štete putničkim agencijama, drugim prijevoznicima i putnicima, izvijestile su u ponedjeljak novine Il Messaggero.
Dioničari U.S. Steela prihvatili japansku ponudu unatoč Bidenovom protivljenju
ZELENO SVJETLO
Dioničari U.S. Steela prihvatili japansku ponudu unatoč Bidenovom protivljenju
NEW YORK - Vlasnici američkog proizvođača čelika U.S. Steela prihvatili su 14.9 milijardi dolara vrijednu ponudu Nippon Steela, utirući put japanskom vlasniku, unatoč crvenom svjetlu Bijele kuće i kritikama sindikata.
Walmart varao kupce na mesu
PREVARE
Walmart varao kupce na mesu
NEW YORK - Poznati američki lanac trgovina "Walmart" nagodio se za 45 milijuna dolara nakon tužbe u kojoj su ga potrošači optuživali da je godinama varao mjere mesa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE