GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
LUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2022 / 13:11
Autor: SEEbiz / Tanjug
PODGORICA – Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.

„U slučaju postojanja daljeg interesovanja sa ukrajinske strane, neophodno je pristupiti pregovorima sa organima upravljanja privrednih društava koja upravljaju lučkim područjem, kao i organima upravljanja AD ‘Montekargo’, koji bi za cilj imali eventualno zaključivanje komercijalnih ugovora“, naveli su iz Ministarstva kapitalnh investicija.

Podsećaju da Vlada Crne Gore, u tom slučaju, ne bi bila ugovorna strana, jer je reč o komercijalnim, a ne međudržavnim ugovorima.

Iz Ministarstva na čijem je čelu Ervin Ibrahimović poručuju da su o uslovima i potencijalnim modalitetima saradnje, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, za pregovore i potpisivanje ugovora ovlašćeni predstavnici privrednih društava.

U saopštenju Ministarstva se dodaje da su, imajući u vidu značaj ovakvih komercijalnih poslova, ne samo za Luku Bar, nego i za ostale privredne subjekte u Crnoj Gori, spremni da pruže punu administrativnu podršku kako bi se omogućili što bolji preduslovi za realizaciju komercijalnog ugovora.

„Ukoliko bi došlo do njegovog zaključenja. Imajući u vidu da na području Luke Bar postoje specijalizovani terminali za suve rasute terete, terminal za tečne terete, terminal za RO-RO i generalne terete/kontejnerski terminal, Luka Bar sasvim izvesno može pružiti sve lučke usluge koje su bile predmet načelnog interesovanja Ambasade Ukrajine u Crnoj Gori“, navode iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Tagovi: Ukrajina, Luka Bar
PROČITAJ I OVO
Lindt osigurao zaštitu za čokoladne zečiće
ZAŠTITA
Lindt osigurao zaštitu za čokoladne zečiće
ŽENEVA - Čokoladni zečići Lindt & Spruenglija umotani u foliju zaslužuju zaštitu od kopija, presudio je u četvrtak najviši švicarski sud, naloživši njemačkom lancu trgovina Lidlu da prestane prodavati sličan proizvod u Švicarskoj i da uništi zalihe.
HŽ Infrastruktura odabrala izvođače radova za obnovu pruge u Zagrebu i sigurnost
POSLOVI
HŽ Infrastruktura odabrala izvođače radova za obnovu pruge u Zagrebu i sigurnost
ZAGREB - HŽ Infrastruktura (HŽI) je za izvođače radova obnove pruge na dionici Zagreb Zapadni kolodvor-Glavni kolodvor odabrala tvrtku Swietelsky, a za unapređenje sigurnosti i tehničke kontrole željezničke infrastrukture zajednicu ponuditelja tvrtki Elektrokem i Iskratel, izvijestili su u četvrtak iz HŽI-ja.
Veliko priznanje struke Studiju Tumpić/Prenc: Pentawards za biodinamička vina Šuran
NAGRADE
Veliko priznanje struke Studiju Tumpić/Prenc: Pentawards za biodinamička vina Šuran
LONDON - Nakon nagrada European Design Award, Red Dot, Dieline Awards i Ideje X, za dizajn etikete biodinamičkih Vina Šuran Studio Tumpić/Prenc osvojio je srebro u kategoriji tamnih vina na najvažnijem međunarodnom natjecanju specijaliziranom isključivo za dizajn ambalaže, Pentawards.
Menadžeri godine u Sloveniji su Blaž Brodnjak i Sabina Sobočan
PRIZNANJA
Menadžeri godine u Sloveniji su Blaž Brodnjak i Sabina Sobočan
PORTOROŽ - Upravni odbor Udruge Manager za upravitelje 2022. godine izabrao je Blaža Brodnjaka, predsjednika Uprave NLB-a, i Sabinu Sobočan, predsjednicu Uprave Varis Lendava. Nagrade će im biti uručene na Menadžment kongresu u Portorožu.
BH Telecom kreće s izgradnjom prvih solarnih elektrana
SOLARI
BH Telecom kreće s izgradnjom prvih solarnih elektrana
SARAJEVO - BH Telecom je raspisao tender za nabavku izgradnje fotonaponskih sistema na deset lokacija baznih stanica svoje radio pristupne mreže.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE