GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uljanikovi brodovi nikako da se prodaju na e-dražbama

Uljanikovi brodovi nikako da se prodaju na e-dražbama
DRAŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2020 / 08:32
Autor: SEEbiz / Novi list
RIJEKA – Niti za jedan od četiri započeta broda Uljanika koji se u sklopu stečajnog postupka već nekoliko mjeseci prodaju na e-dražbi nije se (po)javio zainteresirani kupac, što je dobrim dijelom bilo i očekivano s obzirom da se radi o prvom krugu i relativno visokoj početnoj cijeni.

Nakon broda za prijevoz automobila, koji je na vezu u »3. maju« i na kojem je ostalo odraditi još nešto manje od četvrtine posla te novogradnje 531 kod koje su zapravo u pitanju tek brodske sekcije, jučer u ponoć bez dražbovanja zaključen je prvi krug prodaje i za druga dva broda, onog za prijevoz žive stoke, kojim se misli restartati proizvodnja na pulskim navozima te bivšeg Algominog samoiskrcavajućeg bulka koji je na navozu u riječkom škveru i na kojem se uspjelo odraditi oko trećine posla.

Ukupna vrijednost sve ove četiri započete novogradnje procijenjena je na oko 560 milijuna kuna, a kao najskuplji među njima vodi se upravo car carrier, koji je procjenjen na 284 milijuna kuna. U drugom krugu dražbe, podsjetimo, njihove početne cijene padaju na polovicu utvrđene vrijednosti.

Plan je i ideja da bi se za brod za prijevoz automobila napravio prijeboj s obzirom na razlučna prava koja, temeljem poplaćanih državnih jamstava, na toj novogradnji ima država, odnosno Ministarstvo financija. Time bi se ovaj brod koji se vodi kao dio stečajne mase Uljanika, mogao završiti tamo gdje se i gradio – u »3. maju«.

Hoće li se to odraditi za vrijeme ovog drugog dražbovnog kruga koji završava u prvim danima studenog, ostaje za vidjeti, baš kao i hoće li se isti ili sličan model primijeniti i na novogradnju 526, odnosno brod za prijevoz stoke ili će se prepustiti nekom potencijalnom kupcu.

Bit će zanimljivo vidjeti i što će biti sa samoiskrcavajućim brodom za prijevoz rasutog tereta, pogotovo što je direktor »3. maja« Edi Kučan potvrdio da iz kanadske Algome pokazuju interes da bi preuzeli i ovaj brod, nakon što su u riječkom brodogradilištu uspjeli u roku završiti »Intrepid« na kojem je odrađena probna vožnja i uskoro se očekuje njegova primopredaja Kanađanima.

Tagovi: Uljanik, 3. maj, brodogradnja
PROČITAJ I OVO
Huawei debuts Smart Home Project at MWC Shanghai 2021
PROJECTS
Huawei debuts Smart Home Project at MWC Shanghai 2021

SHANGHAI - Today, Huawei's first Smart Home project was unveiled at MWC Shanghai 2021. Following the core design concept of building a smart home, the installation includes a living room, kitchen, study, home gym, entertainment room, and garage, and covers an area of 550 m2 in total.
Končar FY 2020 Results
ANALYSIS
Končar FY 2020 Results
ZAGREB - In 2020, the company recorded an increase in operating revenues of 5.5%, an increase in EBITDA of 33% and a net profit to majority of HRK 61.5m (+125%).
Hrvoje Filipović novi predsjednik Udruge dobavljača Agrokora
KARIJERE
Hrvoje Filipović novi predsjednik Udruge dobavljača Agrokora
ZAGREB - Nakon izborne skupštinu Udruge dobavljača Agrokora krajem prošle godine, sukladno statutu Udruge, u utorak 23.02.2021. održana je i sjednica Upravnog odbora Udruge dobavljača Agrokora, s dnevnim redom koji je uključivao i izbor novog predsjednika Udruge.
Burak Kiroglu, general manager of Beko Balkans: Beko increased its market share throughout the years
RECORD GROWTH
Burak Kiroglu, general manager of Beko Balkans: Beko increased its market share throughout the years
The priorities of businesses around the world have changed greatly in the past year that has been unprecedented on many levels. Although business models had to be adapted to the new circumstances and expectations, there are companies that managed to record growth despite that.
Prihvaćen plan restrukturiranja Tehnike
PLAN
Prihvaćen plan restrukturiranja Tehnike
ZAGREB - Tehnika je izvijestila da je danas održano ročište o glasovanje o planu restrukturiranja u predstečajnom postupku nad dužnikom TEHNIKA d.d. te da su glasovanjem vjerovnici propisanom većinom prema čl. 59.st.2. Stečajnog zakona izglasali i prihvatili plan restrukturiranja, te je Trgovački sud na zapisniku s ročišta utvrdio da je Plan restrukturiranja prihvaćen.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE