GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

United Group okončao akviziciju Wind Hellasa

United Group okončao akviziciju Wind Hellasa
FINALIZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2023 / 08:34
Autor: SEEbiz / indikator.ba
LONDON - Akvizcija koja je najviše opteretila United Group dugovima - preuzimanje grčkog telekomunikacijskog operatera WIND Hellas, vrijedana 980 miliona eura, a koja je objavljena u augustu 2021. , zaključena je prošle sedmice, izvještava Indikator.ba.

United Group će spojiti Wind Hellas i Novu kako bi stvorio konvergentnog operatera sa snažnim uporištem u grčkim domaćinstvima koji će biti igrač broj dva na tržištu kako u fiksnim tako i u pay-TV uslugama.

Naglašavajući važnost Grčke za United Group, tvrtka sa sjedištem u Nizozemskoj najavila je da će uložiti najmanje dodatnih 1,3 milijarde eura u zemlju u sljedećih pet godina, usredotočujući se na prioritete kao što su širenje svoje optičke mreže, uvođenje 5G i Pay TV .

Do danas je United Group – čija je optička mreža sljedeće generacije najveća u regiji – uložila 1,2 milijarde eura u grčko tržište. Ovo je jedno od najvećih ulaganja u Grčku posljednjih godina.

Finansiranje akvizicije bit će u potpunosti obavljeno pod kišobranom United Grupe, s osiguranim nenaplaćenim dugom Wind Hellas senior, a bit će otkazani dugovi i revolving krediti u vezi s akvizicijom, uključujući 525 miliona eura obveznica od 4,25% koje dospijevaju 2024., a koje je tvrtka odredila u 2019. godini.

Međutim, ostaje na snazi korporativni obveznički zajam Wind Hellas od 5,5% s plaćanjem u naturi i dospijećem 2025., koji se može produžiti do 2027., a imao je 488,7 miliona eura nepodmirenih obaveza plus obračunatu kamatu od 1,1 milion eura od septembra 2021.

Što se tiče rejting agencija, S&P Global Ratings kaže da će akvizicija Wind Hellasa povećati razmjer i geografsku diverzifikaciju United Grupe i stvoriti potencijalnu sinergiju troškova jer se grupa spaja s Novom. Rejting agencija je dodijelila ocjenu B novim obveznicama u izvještaju objavljenom 11. januara, dok je Moody''''s dodijelio ocjenu B2 za osigurani dug grupe. Obje agencije au dodijelile stabilne izglede.

Visoka zaduženost je područje koje zabrinjava obje agencije, iako su ulagači rekli da to nije neuobičajeno za sektor telekomunikacija, te je činilac koji se podrazumijeva za tvrtku sa strategijom rasta kroz akvizicije.

Podjsećamo, United Gruop najavio je prodaju imovine Telemacha, koji posluje u nekkoliko zemalja regije, uključujući i BiH, radi otplaćivanja duga.

Tagovi: United Group, Wind Hellas, Dragan Šolak, Nova TV, N1 televizija
PROČITAJ I OVO
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
BOLJE OD OČEKIVANJA
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
KOPENHAGEN - Danski farmaceutski div Novo Nordisk, koji je prošle godine postao najvrednija tvrtka u Europi zahvaljujući velikom uspjehu svojih lijekova za mršavljenje, u četvrtak je nadmašio procjene dobiti za prvo tromjesečje.
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE