GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

United Group preuzima bugarski Bulsatcom

United Group preuzima bugarski Bulsatcom
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.11.2023 / 21:51
Autor: SEEbiz / Seenews
SOFIJA - Telekomunikacijska i medijska tvrtka United Group usmjerena na Balkan priopćila je da je pristala preuzeti bugarsku satelitsku televiziju i pružatelja usluga širokopojasnog interneta Bulsatcom za iznos koji nije otkriven.

Transakcija podliježe antimonopolskim odobrenjima, rekao je United, koji je vlasnik bugarskog operatera mobilne telefonije Vivacom, u priopćenju za javnost.

Ugovor je dio Unitedove strategije daljnjeg širenja u Bugarskoj, s ciljem ubrzanja rasta. United trenutno posluje u osam zemalja u regiji.

Grupa, čije je sjedište u Nizozemskoj, nastavit će ulagati u infrastrukturu, sadržaj i tehnologiju u Bugarskoj, prema izvršnoj direktorici Victoriyi Boklag. U ožujku je Boklag u intervjuu rekao da United planira uložiti 600 milijuna eura (641,3 milijuna dolara) tijekom tri godine kako bi ojačao svoje poslovanje u Bugarskoj.

Davatelj usluge Pay-TV i širokopojasnog pristupa Bulsatcom, koji je osnovan 2000. godine, služi rezidencijalnim i poslovnim korisnicima, pružajući satelitsku televiziju izravno do kuće (DTH), IPTV i usluge širokopojasnog interneta. Također posjeduje i upravlja vlastitom optičkom infrastrukturom i maloprodajnom distribucijskom mrežom.

"Znamo da je Bulsatcom prošao kroz teška vremena i da je bio pod ozbiljnim izazovima u trenutnom gospodarskom okruženju. Ali uvjereni smo da je ova transakcija izvrsna prilika da se ovaj posao oporavi i ubrza njegov razvoj", rekao je predsjednik Uprave Vivacoma Nikolai Andreev. Dodao je da akvizicija klijentima Bulsatcoma proširuje pristup novim proizvodima u širokopojasnim, DTH i 5G tehnologijama.

United Group opslužuje više od 15,5 milijuna klijenata u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji, Hrvatskoj, Bugarskoj i Grčkoj, ostvarujući godišnji prihod od oko 2,7 milijardi eura.

Grupa, u većinskom vlasništvu privatne investicijske tvrtke BC Partners sa sjedištem u Londonu, ušla je u Bugarsku 2020. akvizicijom Vivacoma, ranije poznatog kao Bulgarian Telecommunications Company (BTC). United je od tada razvio ono što tvrdi da je najveća 5G mreža u zemlji i pokrenuo je prvu 10GIGA optičku mrežu.

Bugarsko tijelo za zaštitu tržišnog natjecanja u prosincu je otvorilo istragu potencijalne akvizicije 75% Bulsatcoma od strane sofijske investicijske kompanije Viva Corporate Bulgaria, koju zastupa biznismen Spas Roussev, nakon što su je upozorili lokalni telekom operateri Yettel Bugarska i A1 Bugarska. Roussev je bio glavni dioničar Vivacoma prije nego što je tvrtku kupila United Group. Zabrinutost konkurentskih mobilnih operatera protiv tržišnog natjecanja proizašla je iz informacija da se akvizicija financirala kreditom United Groupa. Antimonopolsko tijelo tek treba objaviti svoju odluku.

Od veljače, tijelo za tržišno natjecanje također istražuje planiranu akviziciju Bulsatcomove elektroničke komunikacijske mreže, koja se sastoji od mobilnih tornjeva i fiksne optičke mreže, od strane Ujedinjene podružnice Slovenia Broadband.

Ranije ove godine, United Group je oštro osudio zahtjev Yettel Bugarske upućen tijelu za tržišno natjecanje da spoji istrage u dva odvojena posla.

Tagovi: United Group, Bulsatcom
PROČITAJ I OVO
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
SLABAŠNO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki lanac kafića Starbucks pretrpio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine, razočaravši analitičare. Istovremeno, tvrtka je snizila prognozu poslovanja za cijelu godinu, javljaju strane novinske agencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE