GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

United Group prodao mobilne tornjeve u tri zemlje regije za 1,22 mlrd eura

United Group prodao mobilne tornjeve u tri zemlje regije za 1,22 mlrd eura
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2023 / 07:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - United Group fokusiran na jugoistočnu Europu priopćio je u četvrtak da je pristao prodati svoju cjelokupnu infrastrukturnu jedinicu mobilnih tornjeva u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji kompaniji Tawal, podružnici Stc Group sa sjedištem u Saudijskoj Arabiji, u gotovinskom poslu koji se procjenjuje na 1,22 milijarde eura.

Prema ugovoru,Tawal će preuzeti vlasništvo nad ukupno 4.800 mobilnih tornjeva u dogovoru koji označava ulazak kompanije iz Saudijske Arabije u europski telekomunikacijski sektor, navodi United Group u priopćenju za javnost.

Akvizicija od strane Tawala osigurat će svježi kapital za jačanje mobilne mreže i uključuje planove za pokretanje nekih 2000 dodatnih stranica u sljedećih 20 godina.

Zauzvrat, prihod od prodaje omogućit će grupi usmjerenoj na jugoistočnu Europu da dodatno ulaže u telekomunikacijske i medijske usluge i infrastrukturu, u skladu s nedavnim trendom da se telekomunikacijski operateri u Europi i svijetu, kao što su Vodafone i Cellnex, izdvajaju i oslobađaju se svoje infrastrukture mobilnih jarbola.

- Oduševljeni smo što smo uspješno kristalizirali vrijednost naše imovine tornja u dogovoru koji nam omogućuje da smanjimo globalne makroekonomske pritiske i upravljamo njima. To će podržati kontinuirano ulaganje u naše portfeljne kompanije kako bismo osigurali da ostanu konkurentne na svojim tržištima, rekla je Izvršna direktorica United Groupa Viktoria Boklag.

Tawal je najveći pružatelj ICT infrastrukture u regiji Bliskog istoka, Europe i Sjeverne Afrike, s portfeljem od više od 16.000 mobilnih tornjeva.

Tagovi: United Group, mobilni tornjevi, Tawal, stc group, Dragan Šolak
PROČITAJ I OVO
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
GUBITAK
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
ROVINJ - Adris grupa je u prvom tromjesečju ove godine poslovala s gubitkom od sedam milijuna eura, uz ukupni prihod od 191 milijun eura ili 15 posto većim nego u istom razdoblju 2023., pokazuje u utorak objavljeno financijsko zvješće te kompanije.
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
SKOK
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
KOPRIVNICA - Neto dobit Grupe Podravka u prvom kvartalu ove godine iznosila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura odnosno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je Podravka.
Valamar bilježi dobar booking za sezonu i nastavlja sa značajnim investicijama
SOLIDNO
Valamar bilježi dobar booking za sezonu i nastavlja sa značajnim investicijama
POREČ – Valamar grupa objavila je rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine koji zbog izrazite sezonalnosti u turizmu nisu indikativni za cijelu godinu iako pokazuju pozitivan trend za nadolazeću sezonu i dobar booking.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE