GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

United Grupa dovršila akviziciju bugarske Nova Broadcasting Grupe

United Grupa dovršila akviziciju bugarske Nova Broadcasting Grupe
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2021 / 19:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Europi, objavila je završetak akvizicije Nova Broadcasting Grupe, najveće bugarske medijske kompanije s više platformi.

Nova ima deset televizijskih kanala, uključujući nacionalnu televiziju NOVA TV, i najveću online platformu NetInfo s prosječnim mjesečnim dosegom do 80 posto bugarske populacije. Također, u Grupi su i četiri radio stanice.

U sklopu United Grupe, u Hrvatskoj posluje telekom operater Telemach Hrvatska te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr.

Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe izjavila je: „Drago mi je što možemo poželjeti dobrodošlicu kompaniji Nova i njenim zaposlenicima u obitelj United Grupe. Bugarska nam je zanimljivo tržište i Nova Broadcasting Grupa će kao dio United Grupe nastaviti jačati svoje već postojeće značajne prednosti.“

Boklag je dodala: „Nova i naše druge medijske kompanije su dobro usklađene i na tim ćemo osnovama stvarati sinergiju koja će nam omogućiti daljnje investicije u lokalni sadržaj na zadovoljstvo naših korisnika.“

Za aktivnosti Nova Broadcasting Grupe, sada u sastavu United Grupe, bit će odgovoran bivši čelni čovjek RTL-a Dirk Gerkens, stručnjak u televizijskom biznisu s više od 25 godina iskustva u industriji.

Akvizicija Nova Broadcasting Grupe u skladu je sa strategijom United Grupe koja u svom vlasništvu želi imati telekomunikacijske i medijske kompanije na tržištima na kojima posluje. Naime, platforma kompanije objedinjuje vodeće operatere i najbolje proizvođače medijskoj sadržaja u jugoistočnoj Europi.

Medijski ogranak United Grupe, United Media, godišnje proizvodi više od 20.000 sati originalnog sadržaja i emitira više od 30 kanala koji su dostupni za zemaljsku, kablovsku, DTH, OTT i IPTV distribuciju.

Tagovi: United Group, Dragan Šolak, Shoppster, Nova Broadcasting Group, Advance Media Group, Vivacom, Tele2 Hrvatska, N1 televizija, Nova TV, Victoriya Boklag
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE