GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

United Grupa dovršila akviziciju bugarske Nova Broadcasting Grupe

United Grupa dovršila akviziciju bugarske Nova Broadcasting Grupe
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2021 / 19:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Europi, objavila je završetak akvizicije Nova Broadcasting Grupe, najveće bugarske medijske kompanije s više platformi.

Nova ima deset televizijskih kanala, uključujući nacionalnu televiziju NOVA TV, i najveću online platformu NetInfo s prosječnim mjesečnim dosegom do 80 posto bugarske populacije. Također, u Grupi su i četiri radio stanice.

U sklopu United Grupe, u Hrvatskoj posluje telekom operater Telemach Hrvatska te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr.

Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe izjavila je: „Drago mi je što možemo poželjeti dobrodošlicu kompaniji Nova i njenim zaposlenicima u obitelj United Grupe. Bugarska nam je zanimljivo tržište i Nova Broadcasting Grupa će kao dio United Grupe nastaviti jačati svoje već postojeće značajne prednosti.“

Boklag je dodala: „Nova i naše druge medijske kompanije su dobro usklađene i na tim ćemo osnovama stvarati sinergiju koja će nam omogućiti daljnje investicije u lokalni sadržaj na zadovoljstvo naših korisnika.“

Za aktivnosti Nova Broadcasting Grupe, sada u sastavu United Grupe, bit će odgovoran bivši čelni čovjek RTL-a Dirk Gerkens, stručnjak u televizijskom biznisu s više od 25 godina iskustva u industriji.

Akvizicija Nova Broadcasting Grupe u skladu je sa strategijom United Grupe koja u svom vlasništvu želi imati telekomunikacijske i medijske kompanije na tržištima na kojima posluje. Naime, platforma kompanije objedinjuje vodeće operatere i najbolje proizvođače medijskoj sadržaja u jugoistočnoj Europi.

Medijski ogranak United Grupe, United Media, godišnje proizvodi više od 20.000 sati originalnog sadržaja i emitira više od 30 kanala koji su dostupni za zemaljsku, kablovsku, DTH, OTT i IPTV distribuciju.

Tagovi: United Group, Dragan Šolak, Shoppster, Nova Broadcasting Group, Advance Media Group, Vivacom, Tele2 Hrvatska, N1 televizija, Nova TV, Victoriya Boklag
PROČITAJ I OVO
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE