GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

United Grupa i službeno vlasnik Tele2 Hrvatska

United Grupa i službeno vlasnik Tele2 Hrvatska
PREUZIMANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2020 / 15:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - United Grupa i službeno je postala vlasnikom telekompanije Tele2 Hrvatska, za što je izdvojila 220 milijuna eura, a nastavit će ulagati u razvoj kvalitete mreže, atraktivne ponude i vrhunsku uslugu na hrvatskom telekom tržištu, izvijestile su u četvrtak te kompanije.

S novim ulaganjima novog vlasnika očekuje se i da će Tele2 imati još veći potencijal i nastaviti trend poslovnog rasta u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

"Akvizicija Tele2 Hrvatska za nas je važan korak u daljnjem jačanju pozicije vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatora u jugoistočnoj Europi. Vjerujemo da će buduća ulaganja United Grupe u hrvatsko tržište donijeti dodatne pogodnosti korisnicima koji su već ukazali povjerenje Tele2, ali i privući nove", poručila je predsjednica Uprave United Grupe Victoriya Boklag.

Naglasila je i da će United Grupa nastaviti daljnje širenje poslovanja u EU i osvajati nova tržišta, kao što je dogovorena kupovina Vivacoma, najvećeg telekomunikacijskog operatora u Bugarskoj.

"Tele2 Hrvatska u 15 godina je, uz energiju, angažman, stručnost i predani rad svih zaposlenika, izrastao u respektabilnu i uspješnu kompaniju. U 2019. prvi put smo dosegnuli brojku od milijun korisnika, te ostvarili više od 200 milijuna eura prihoda. Vjerujem da će pridruživanje United Grupi omogućiti nastavak pozitivnih trendova iz proteklih godina te dati dodatni vjetar u leđa kako bi postali još jači i ambiciozniji igrač na tržištu", istaknuo je predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić.

Kako se prenosi u priopćenju, United Grupa je u 20 godina poslovanja kupila i uspješno integrirala više od 100 kompanija. Grupa svake godine izdvaja i značajne iznose za razvoj infrastrukture, tehnologije i medija, pa je tako samo u 2019. uložila 150 milijuna eura u fiksnu i mobilnu mrežu u postojeće operacije te isto toliko u TV sadržaj, od čega 64 milijuna eura u vlastitu produkciju, ističu iz te kompanije.

Sjedište United Grupe je u Amsterdamu, a u vlasništvu je BC Partnersa, jedne od najvećih globalnih investicijskih kompanija u svijetu. Posluje u šest zemalja kroz tvrtke kao što su SBB, Telemach i United Media, kao i TV kanali Sport Klub, N1 i Nova TV.

Tagovi: United Group, Tele2, Tele2 Hrvatska, Viktor Pavlinić, Victoriya Boklag
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE