GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

United Media preuzela list Danas

United Media preuzela list Danas
MEDIJSKA SCENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2021 / 09:07
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Kompanija United Media saopštila je danas da je postala novi vlasnik dnevnog lista i portala Danas.

Kako je navedeno, nakon odobrenja nadležnih regulatornih tela, kompaniji je odobreno preuzimanje Danasa, dnevnih novina koje izlaze od 1997. godine.

Ovo je prvo štampano izdanje iz Srbije koje će se naći u portfoliju kompanije United Media u okviru koje posluje 45 televizija, od čega pet sa nacionalnom frekvencijom, 15 portala, kao i magazini i radio stanice.

"List Danas duže od dve decenije u Srbiji odoleva svim pritiscima i primer su kontinuiranog profesionalnog i nezavisnog novinarstva. Izuzetno mi je drago što su postali deo kompanije United Media u okviru koje u Srbiji već posluju televizije i portali N1 i Nova", rekla je izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

Ona je rekla da je, u teškim i izazovnim vremenima kao što je to danas slučaj, istinito i pravovremeno informisanje građana od ključne važnosti, što je, kako dodaje, osnovni motiv kojim se vode svi mediji United grupe.

"Danas će i dalje biti ono na šta su građani navikli - list u kojem mogu pročitati najvažnije vesti, list koji pokreće teme, postavlja pitanja, analizira situaciju, otvara prostor za civilizovan dijalog, medij koji poštuje najviše standarde profesije i ne podleže senzacionalizmu", istakla je Subotić.

Rekla je da će nastaviti da neguju te vrednosti i razvijaju kako štampano izdanje, tako i sajt Danasa, i da će se potruditi da omoguće da tako kvalitetan sadržaj dođe do što šire čitalačke publike.

Subotić navodi da je za razvoj svakog društva od najvećeg značaja postojanje slobodnih medija.

Tvrdi da, sa druge strane, država svojim delovanjem ne podržava medijske slobode u Srbiji.

"Sa jedne strane, preko poslovanja državnog Telekoma pokušava se sprovođenje akcije gašenja nezavisnih medija, a sa druge otvaraju se novi mediji pod kontrolom vladajuće garniture. U takvom ambijentu, građanima je ograničen pristup vestima i istini i čini se još bitnije da sačuvamo slobodnu reč", tvrdi Subotić.

Dodaje da Danas može da "posluži kao primer svima kako se uprkos pretnjama, ucenama i pritiscima opstaje, ostaje dosledan istini, kako izgleda medijska kuća i novinari sa integritetom i kako se gradi i čuva kredibilitet dugi niz godina".

Kompanija United Media, čije sedište je u Luksemburgu, godinama posluje u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj, a nedavno se proširila na teritoriju Bugarske. Ukupno zapošljava 2.600 ljudi

U okviru kompanije u Srbiji posluju televizija i portal N1, televizija Nova S, portal Nova.rs, Sport klub, Grand produkcija, dečije televizije Pikaboo i Vavoom, muzički kanal IDJ, Cinemania, Lov i ribolov i naučna televizija Brainz, navedeno je u saopštenju.

Tagovi: United Media, list Danas, Aleksandra Subotić, N1 televizija, Nova S
PROČITAJ I OVO
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
TUŽBA
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
LONDON - Britanska farmacetska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) podnijela je u četvrtak saveznom sudu u Delawareu tužbu protiv američkog Pfizera i njemačkog BioNTecha, tvrdeći da su u cjepivima protiv covida 19 prekršili njezine patente na tehnologiju glasničke RNK (mRNA)
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
HOTELI
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
RIJEKA - Jadran hoteli Rijeka potpisali su ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, obilježavajući značajnu prekretnicu u hotelijerstvu u ovom dijelu zemlje.
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ODLUKE
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE