GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku

Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2021 / 19:22
Autor: SEEbiz
KOPER - Uprava i Nadzorni odbor Luke Koper danas su sklopili sporazum prema kojem Uprava na čelu s Dimitrijem Zadelom podnosi ostavku. Zadelu i članovima uprave Metodu Podkrižniku i Irmi Gubanec prestaje mandat 15. studenog, rekao je nakon izvanredne sjednice nadzornog odbora njegov predsjednik Franci Matoz.

Istaknuo je da uprava dobro posluje, ali je utvrdio da je Luki Koper potreban novi menadžment u smislu koncepta daljnje strategije razvoja.

"Vjerujemo da Luci Koper treba brži razvoj", dodao je Matoz.

Sukladno njihovim ugovorima, Nadzorni odbor je sva tri člana Uprave priznao prava iz ugovora, što uključuje i isplatu otpremnina. Odluku je jednoglasno usvojio Nadzorni odbor.

Osim toga, Nadzorni odbor je angažirao agenciju za zapošljavanje koja će provoditi proces pronalaženja kandidata za menadžment tvrtke. “Kada završimo proces, razgovarat ćemo o svim ostalim članovima. Trenutno ništa nije odlučeno u tim smjerovima”, dodao je Matozs. Ako do 15. studenog ne bude odluke, tražit će rješenje.

“Svi kandidati, uključujući sve interne kandidate koji još nisu cirkulirali u medijima ili drugi, imaju priliku podnijeti svoju prijavu putem agencije. Nitko nije unaprijed odabran, a o tome se ni s kim nismo dogovorili ”, komentirao je Matoz medijske napise da je najozbiljniji kandidat za novog predsjednika Uprave Robert Rožac, državni tajnik u Ministarstvu okoliša i Prostorno planiranje.

Što se tiče mogućnosti izmjene ugovora o koncesiji, Matoz je izrazio osobni stav da "Luci Kopar nedostaje prostora i da su sva nagađanja o tome... potpuno bez ikakve osnove".

Predsjednik Uprave u odlasku Zadel ocijenio je da je put kojim su prošli bio pun izazova te da su napravili i neke iskorake. "Međutim, stvari se mijenjaju i na tržištu, tako da će u budućnosti biti dosta izazova", rekao je.

Upravu Luke Koper vodi od kraja prosinca 2017. kada su tadašnji nadzornici razriješili Dragomira Matića s mjesta predsjednika Uprave.

Grupa Luka Koper u prvom polugodištu ove godine ostvarila je 114,7 milijuna eura prihoda i 15,4 milijuna eura neto dobiti. Grupa je 2020. završila s 209,9 milijuna eura prihoda i 32 milijuna eura neto dobiti.

Tagovi: Luka Koper, Dimitrije Zadel, Metod Podkrižnik, Irma Gubanec
PROČITAJ I OVO
Studenac darovao 10.000 dionica udruzi Naš Hajduk
DONACIJE
Studenac darovao 10.000 dionica udruzi Naš Hajduk
SPLIT - Tvrtka Studenac darovala je udruzi Naš Hajduk 10.000 dionica čime je porastao ukupni udjel ove udruge u temeljnom kapitalu HNK Hajduk na 28,25 posto, izvijestili su u četvrtak iz te udruge.
Đ.Đ. Specijalna vozila ugovorila isporuku vagona vrijednih 68,9 milijuna kuna
POSLOVI
Đ.Đ. Specijalna vozila ugovorila isporuku vagona vrijednih 68,9 milijuna kuna
ZAGREB - Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka iz sastava grupacije Đuro Đaković, s njemačkim je naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona Shimmns u vrijednosti od 68,9 milijuna kuna.
Butković o žičari: Mijenja se pravilnik, očekujem rad žičare što prije
ŽIČARA
Butković o žičari: Mijenja se pravilnik, očekujem rad žičare što prije
ZAGREB - Ministar prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u četvrtak kako je razgovarao sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem o žičari te su dogovorili da će Ministarstvo zdravstva izmijeniti svoj pravilnik pa očekuje da će žičara što prije početi s radom.
FlixBus i Čazmatrans sklopili strateško partnerstvo
PARTNERI
FlixBus i Čazmatrans sklopili strateško partnerstvo
ZAGREB - FlixBus kao mobilni partner tradicionalnih autobusnih prijevoznika, objavio je suradnju s Čazmatransom, vodećom hrvatskom kompanijom koja postoji na tržištu više od 70 godina.
SAD daleko najveći proizvođač plastičnog otpada
PLASTIKA
SAD daleko najveći proizvođač plastičnog otpada
WASHINGTON - Sjedinjene Države su zemlja koja daleko najviše doprinosi zagađenju plastikom u svijetu, pokazuje novo izvješće objavljeno u srijedu, koje poziva na razvoj nacionalne strategije kako bi se tome stalo na kraj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE