GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Upravni sud odbio prijedloge za odgodu dodjele koncesije za 101 MHz

Upravni sud odbio prijedloge za odgodu dodjele koncesije za 101 MHz
KONCESIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2021 / 15:31
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Upravni sud odbio je prijedloge za odgodu dodjele radijske koncesije za 101 MHz koju je Vijeće za elektroničke medije (VEM) krajem srpnja dodijelilo Top radiju d.d., a HAKOM je utvrdio da Top radio zadovoljava sve prostorne i tehničke uvjete, izvijestili su u petak iz VEM-a.

Vijeće u priopćenju navodi da je zagrebački Upravni sud odbio prijedlog dvije tvrtke koje su se također natjecale za tu frekvenciju, Nepce svijeta d.o.o. i Zwei 01 d.o.o., da se odgodi učinak odluke o dodjeli koncesije 101 MHz.

Po ocjeni suda, "razlozi koje tužitelji navode za donošenje privremene mjere ne opravdavaju izdavanje privremene mjere kojom bi se zabranilo izvršenje oduke o odabiru društva Top Radio d.o.o. kao najpovoljnijeg ponuditelja te davanje koncesije za obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge radija", navodi se u jednom od rješenja.

No, s druge strane, i Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) dostavila je Agenciji za elektroničke medije u četvrtak 9. rujna dopis i zapisnik u "kojem je utvrđeno da nakladnik Top Radio d.o.o. zadovoljava propisane prostorne i tehničke uvjete te da Agencija može pristupiti potpisivanju Ugovora o koncesiji".

U Agenciji za elektroničke medije ističu i da su još početkom tjedna uputili Državnim nekretninama d.o.o. upit o statusu poslovnog prostora u posjedu trgovačkog društva Enter IQ d.o.o. na adresi Palmotićeva ulica 7 u Zagrebu, gdje je i sjedište Top Radija čiji je vlasnik I direktor Ivan Jurić Kaćunić.

"Agencija do danas nije dobila odgovor te je uputila požurnicu", ističe se u priopćenju.

Reakcija medijskog regulatora uslijedila je nakon što je u medijima objavljeno da je Kaćunić ostao bez prostora u Palmotićevoj ulici u kojem je i sjedište Top Radija.

Prema pisanju Media Dailyja, Državne nekretnine raskinule su ugovor s tvtkom Enter IQ, ali time i ugovor o podzakupu između tvrtke Enter IQ I Top Radija čiji je potpisnik, kako se navodi, bila ista osoba – "direktor i vlasnik obje tvrtke – Ivan Jurić Kaćunić".

Prema pisanju tog portala, sada je na potezu VEM koji će, kako se navodi, "kroz koji dan dobiti i službeno dobiti odgovor da je ugovor o podzakupu nevažeći" te stoga su ispunjene pretpostavke za oduzimanje koncesije za 101 MHz.

Pritom se, pak, poziva na tumačenje Zakona o elektroničkim medijima i navodi kako će "VEM donijeti odluku o privremenom ili trajnom oduzimanju koncesije ili dopuštenja pružatelju medijskih usluga ako utvrdi da je koncesija dana na temelju netočno iskazanih podataka važnih za donošenje odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja".

Tagovi: Radio 101, Top Radio, Ivan Jurić Kačunić, Petar Pripuz, Vijeće za elektroničke medije
PROČITAJ I OVO
Ryanair u zimi spaja Zagreb s 24 linije prema Europi
SPAJANJE
Ryanair u zimi spaja Zagreb s 24 linije prema Europi
ZAGREB - Niskotarifni zračni prijevoznik Ryanair u zimskom redu letenja Zagreb će s 24 linije povezivati s europskim odredištima u 16 zemalja, a u prosincu će u zagrebačku bazu uvesti i treći zrakoplov, pri čemu očekuje do ljeta iduće godine oko milijun putnika na svim linijama, najavio je u utorak u Zagrebu predsjednik Uprave Ryanaira Michael O'Leary.
Raspisan natječaj za predsjednika HGK
HGK
Raspisan natječaj za predsjednika HGK
ZAGREB - Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore (HGK) objavio je u utorak javni poziv za izbor predsjednika HGK za četverogodišnje mandatno razdoblje, a zainteresirani prijave mogu poslati u idućih sedam dana, čemu uz ostalo trebaju predložiti i prijedlog programa razvoja HGK za razdoblje 2022.-2026.
Hrvatski Telekom osvojio Ookla i umlaut nagrade za najbolju mobilnu mrežu
NAGRADA
Hrvatski Telekom osvojio Ookla i umlaut nagrade za najbolju mobilnu mrežu
ZAGREB - Treći put zaredom mobilna mreža Hrvatskog Telekoma potvrđena je kao najbolja te je osvojila Ookla® Speedtest Awards™ nagrade za 'Najbolju mobilnu mrežu' (Best Mobile Network), 'Najbržu mobilnu mrežu' (Fastest Mobile Network) i za 'Najbolju mobilnu pokrivenost' (Best Coverage Award) u Hrvatskoj.
Zaba kreditira Arena Hospitality Group
LIKVIDNOST
Zaba kreditira Arena Hospitality Group
ZAGREB - Arena Hospitality Group objavila je da je danas zaključila novi ugovor o dugoročnom kreditu za financiranje obrtnih sredstava za likvidnost sa Zagrebačkom bankom d.d. u ukupnom iznosu 150.000.000 kuna i to u sklopu HBOR-ovog Programa osiguranja portfelja kredita za likvidnost izvoznika povezanog s Covid-19 mjerama potpore.
Fini dodijeljeno bespovratnih 12 milijuna kuna za nadogradnju sustava eFondova
PROJEKTI
Fini dodijeljeno bespovratnih 12 milijuna kuna za nadogradnju sustava eFondova
ZAGREB - Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) i Financijska agencija (Fina) sklopili su u ponedjeljak ugovor o dodjeli bespovratnih gotovo 12 milijuna kuna za projekt “Održavanje i nadogradnja sustava eFondovi”, priopćeno je iz Ministarstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE