GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uspješna dokapitalizacija Sunce Hotela

Uspješna dokapitalizacija Sunce Hotela
KAPITAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.12.2021 / 17:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz Sunce Hotela izvijestili su u utorak o uspješno provedenoj dokapitalizaciji, kojom povećavaju temeljni kapital za 119 milijuna kuna, a rezerve kapitala za gotovo 100 milijuna, putem izdanja 1,19 milijuna novih redovnih dionica.

Iz te turističke kompanije izvijestili su o uspješnom upisu novih dionica, njih 1.190.217, čime će se temeljni kapital povećati s 595,5 na 714,48 milijuna kuna. Pritom je uplaćeno gotovo 219 milijuna kuna, od čega je 119 milijuna za povećanje temeljnog kapitala, a preostalih 99,98 milijuna unosi se u rezerve kapitala.

Iz te kompanije naveli su da će nove dionice uvrstiti na uređeno tržište Zagrebačke burze.

Dokapitalizacija je provedena sukladno odluci donesenoj na izvanrednoj glavnoj skupštini 20. prosinca, prema kojoj se povećanje kapitala provodi izdavanjem najmanje 996.331 a najviše 1.190.217 novih redovnih dionica, nominalnog iznosa od 100 kuna, a pravo upisa novih dionica imat će Eagle Hills Zagreb Real Estate i Erste d.o.o.

Cijena po kojoj će se dionice prodavati iznosit će 184 kune, definirano je u odluci skupštine. Također, prvo bi se Eagle Hillsu ponudio upis 996.331 nove dionice, odnosno 83,7 posto planiranog izdanja, a Ersteu za račun mirovinskih fondova kojima upravlja ukupno 193.886 dionica ili 16,3 posto udjela.

Tvrtka Eagle Hills Zagreb Real Estate u ožujku ove godine kupila je gotovo 70 posto dionica Sunce Hotela za oko 101 milijuna eura od poduzetnika Jake Andabaka. Tvrtka Eagle Hills Zagreb Real Estate ima sjedište u Zagrebu, a iza nje stoji Mohamed Ali Rashed Alabbar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Sredinom prosinca iz Sunce Hotela najavili su da će u 2022. investirati približno 44,2 milijuna eura u podizanje kvalitete i usluga u svojim objektima, od čega približno 29 milijuna eura planiraju prikupiti dokapitalizacijom. Ostatak se planira prikupiti zaduživanjem kod poslovnih banaka.

Sunce je jedna od vodećih turističkih grupa u Hrvatskoj s 11 hotela uz obalu, jednim kampom i jednim zakupljenim objektom, s ukupno 2.973 smještajnih jedinica, vlastitim aerodromom na Braču i drugom turističkom imovinom, koja se nalazi u četiri popularne turističke destinacije u Hrvatskoj. U zajedničkom pothvatu s TUI AG, Sunce ima i jedan Premium hotel (TUI Blue Jadran) sa 161 smještajnom jedinicom. Objektima se većinom upravlja i posluje pod vlastitim brendom Bluesun Hotels and Resorts.

Tagovi: Sunce hoteli, Eagle Hills, Hotel Elaphusa, Hotel Soline
PROČITAJ I OVO
Sanofi odustao od razvoja lijeka za rak dojke, nakon neuspješnog ispitivanja
ODUSTAJANJE
Sanofi odustao od razvoja lijeka za rak dojke, nakon neuspješnog ispitivanja
ZAGREB - Sanofi je zaustavio daljnji rad na amcenestrantu, za koji se nekada smatralo da ima veliki potencijal u borbi protiv raka dojke, nakon što je drugo neuspješno ispitivanje zadalo veliki udarac razvojnim izgledima francuske zdravstvene tvrtke.
Carlsberg u gubitku u prvoj polovini godine
GUBITAK
Carlsberg u gubitku u prvoj polovini godine
KOPENHAGEN - Danski proizvođač piva Carlsberg izvijestio je u srijedu da je prvu polovinu godine zaključio s neto gubitkom od 5,28 milijardi danskih kruna (700 milijuna dolara) zbog otpisa imovine u Rusiji, Ukrajini i istočnoj Europi.
Bosnalijek preuzeo Pharmacy 4 iz Ilijaša
AKVIZICIJE
Bosnalijek preuzeo Pharmacy 4 iz Ilijaša
SARAJEVO - Sarajevski Bosnalijek preuzeo je kompaniju Pharmacy 4 iz Ilijaša, u vlasništvu istoimene njemačke firme koja upravlja apotekom Pharmacy4You, izvještava Indikator.ba.
Drama u avionu Air Serbie iznad Tivta
PRINUDNO SLETIO
Drama u avionu Air Serbie iznad Tivta
TIVAT - Avion Air Serbie, Airbus A 319, na liniji Tivat-Beograd 45 minuta nakon poletanja sa tivatskog aerodroma oko 15:45 morao je prinudno da sleti zbog kvara na motoru....
Walmart objavio rezultate bolje od očekivanja
DOBRE BROJKE
Walmart objavio rezultate bolje od očekivanja
NEW YORK - Walmart je u utorak priopćio da je prodaja porasla za više od 8%, ali se dobit smanjila u drugom fiskalnom tromjesečju, jer su se potrošači okrenuli diskonteru za namirnice i osnovne potrepštine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE