GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar će u iduće tri godine postati ugljično neutralna kompanija

Valamar će u iduće tri godine postati ugljično neutralna kompanija
POHVALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.06.2022 / 10:18
Autor: SEEbiz
POREČ - Vodeća hrvatska turistička kompanija, Valamar Riviera, u okviru svog Integriranog godišnjeg izvješća za 2021. godinu objavila je strategiju održivosti i ESG ciljeve do 2025. godine.

Riječ je o sveobuhvatnom planu koji objedinjuje 12 ključnih ciljeva u području okoliša (E), društva (S) i upravljanja (G) koje Valamar planira ostvariti kroz 6 strateških inicijativa do 2025. godine.

Od 12 ključnih ciljeva koji su istaknuti u Valamar ESG strategiji do 2025. godine sedam se odnosi na okoliš, tri na društvo, a dva na upravljanje.

Kada govorimo o okolišu, Valamar će nastaviti smanjivati emisije stakleničkih plinova, uz plan da do 2025. dosegne ugljičnu neutralnost u prvom i drugom opsegu. Ciljevi uključuju proizvodnju 15% solarne električne energije i 100% električne energije iz obnovljivih izvora, zaštitu i upravljanje kvalitetom mora u svim Valamar destinacijama, ulaganja u bioraznolikost priobalja te zaštitu 80.000 stabala kao i stotine hektara zelenila oko Valamarovih objekata. Ističe se i stopa recikliranja otpada veća od EU prosjeka, zatim niski intenzitet crpljenja vode te izbacivanje jednokratne plastike iz upotrebe.

Među ciljevima koji se odnose na društvo ističe se zapošljavanje i zadržavanje domaćih zaposlenika te visok udio domaće proizvodnje i lokalnih proizvoda u segmentu hrane i pića od 80%. Valamar će do 2025. godine uložiti 50 milijuna eura u destinacije i društveni učinak.

U dijelu upravljanja izdvojeni su ciljevi 80% nabave od odgovornih dobavljača te 100% objekata s certifikatima održivosti.

“Valamar strategija održivosti ima jasne, mjerljive i ambiciozne planove i ciljeve koje namjeravamo postići do 2025. godine. Kao lider u korištenju obnovljivih izvora energije u Europi, Valamar može postići ugljičnu neutralnost u iduće tri godine i postati primjer održivog poslovanja u turizmu na Mediteranu. Strateška ulaganja u održivost iznosit će oko 50 milijuna eura s fokusom na razvoj ljudskih resursa u turizmu, destinacije, turističku infrastrukturu, održive i lokalne dobavljače, projekte kružnog gospodarstva i zaštitu bioraznolikosti”, izjavila je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamar Riviere.

Održivost je i do sada bila jedan od strateških prioriteta Valamar Grupe. Od 2015. godine Valamar je smanjio svoj ugljični otisak za 70 % te u programe održivosti i društvenog razvoja uložio 65 milijuna eura s naglaskom na ulaganja u obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost, turističku infrastrukturu, kao i brojne programe za zaposlenike, društvo i podršku zajednici.

Valamar je prepoznat kao lider u zaštiti okoliša i održivog turizma te je dobitnik značajnih domaćih i međunarodnih priznanja. Ove sezone otvara se Valamar Amicor Green Resort na Hvaru, prvo zeleno eko ljetovalište u Hrvatskoj. Dosad postignuti rezultati zamijećeni su i na međunarodnoj razini – Financial Times je nedavno uvrstio Valamar na listu klimatskih lidera u Europi i to kao jednu od dvije kompanije iz Hrvatske te kao jednu od samo šest kompanija iz turističkog sektora na toj listi.

Valamar je prva turistička kompanija u Hrvatskoj koja je integrirala održivi razvoj u upravljanje poslovanjem i razvojem te objavila ciljeve održivosti prema ESG okviru do 2025. godine.

Tagovi: Valamar Riviera, solarna energija, ugljična neutralnost, Ivana Budin Arhanić
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE