GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar Grupa pokreće novi ciklus ulaganja i transformacije poslovanja

Valamar Grupa pokreće novi ciklus ulaganja i transformacije poslovanja
ULAGANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2021 / 20:00
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Valamar grupa najavila je u petak novi ciklus ulaganja s ciljem daljnje transformacije i razvoja poslovanja i fokusom na podizanje kvalitete turističkog portfelja, održivost i zeleni turizam te ulaganja u premium segment, digitalizaciju i internacionalizaciju poslovanja.Ž

Iz Valamara su objavili i da su Nadzorni odbori društava Valamar grupe nakon finalizacije druge faze povećanja kapitala u Imperial Rivieri u visini od 690 milijuna kuna, odobrili prijenos tri hotela u Dubrovniku iz Valamar Riviere u Imperial Rivieru, zajedničku asset kompaniju za ulaganja i razvoj turističke imovine Valamara i Allianz ZB društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

Povećanje kapitala i prijenos hotela u Imperial ima cilj ubrzati značajna ulaganja u rekonstrukciju i izgradnju ljetovališta u destinacijama Dubrovnik, Makarska i Rab, za što je u Imperialu predviđeno 2,1 milijarde kuna u petogodišnjem razdoblju, ističu iz Valamara. Dodaju i da će Valamar grupa već ove jeseni u hotelsko-turističkim objektima i sadržajima pod upravljanjem Valamara pokrenuti ulaganja ukupne vrijednosti od 500 milijuna kuna.

Okosnicu razvoja portfelja u idućem razdoblju činit će održivi zeleni turizam i digitalna transformacija te ulaganja u premium segment, a s ciljem provedbe investicija i transformacije poslovanja provest će se i reorganizacija upravljanja Valamar grupe, za što je top menadžment dobio mandat do 2026.

Pritom su predsjednik Uprave Željko Kukurin i član Uprave Marko Čižmek ponovno imenovani na novi petogodišnji mandat, dok je dosadašnja potpredsjednica Ivana Budin Arhanić imenovana u Upravu Valamar Riviere s fokusom na daljnju internacionalizaciju, održivi turizam i digitalizaciju poslovanja.

Navode i druga imenovanja - Alena Benkovića za predsjednika Uprave Imperiala i višeg potpredsjednika Valamar grupe za investicije, Davora Brenkaza za višeg potpredsjednika Valamar grupe za prodaju i marketing s fokusom na razvoj proizvoda i povećanje direktne prodaje, Davida Poropata za višeg potpredsjednika grupe za operacije s fokusom na strateška partnerstva i menadžment usluge, Sebastiana Palmu na novi mandat na poziciji člana uprave za financije u Imperial Rivieri te postaje i potpredsjednik grupe za strateški kontroling, Ines Damjanić Šturman na mjesto potpredsjednice za razvoj ljudskih potencijala kao strateške funkcije u poslovanju Valamara, a Tomislava Dumančića za potpredsjednika za destinacije Dubrovnik i Dalmacija, gdje se planiraju značajna ulaganja u idućem razdoblju.

Za dosadašnjeg dugogodišnjeg predsjednika Uprave Imperial Riviere Vladu Miša kažu da će postati savjetnik uprave i direktor destinacije Rab.

"Hrvatska ima priliku za brzi oporavak i transformaciju prema održivom turizmu visoke dodane vrijednosti. Iako je poslovanje i dalje pod utjecajem krize, promocijom top menadžmenta i odobrenjem poslovnih planova ulaganja Valamar pokreće novi razvojni ciklus", zaključuju iz Valamara.

Tagovi: Valamar Grupa, Valamar Riviera, Željko Kukurin, Marko Čižmek
PROČITAJ I OVO
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
POSLOVI
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
ZAGREB - Dalekovod je izvijestio kako je odabran kao izvođač radova na poslu u Norveškoj.
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
STRAŠNO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
LONDON - Nestle, najveća svjetska tvrtka za široku potrošnju, dodaje šećer i med mlijeku i proizvodima od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama, suprotno međunarodnim smjernicama usmjerenim na prevenciju pretilosti i kroničnih bolesti, navodi se u izvješću švicarske istraživačke organizacije "Public Eye ".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE