GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar Grupa pokreće novi ciklus ulaganja i transformacije poslovanja

Valamar Grupa pokreće novi ciklus ulaganja i transformacije poslovanja
ULAGANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2021 / 20:00
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Valamar grupa najavila je u petak novi ciklus ulaganja s ciljem daljnje transformacije i razvoja poslovanja i fokusom na podizanje kvalitete turističkog portfelja, održivost i zeleni turizam te ulaganja u premium segment, digitalizaciju i internacionalizaciju poslovanja.Ž

Iz Valamara su objavili i da su Nadzorni odbori društava Valamar grupe nakon finalizacije druge faze povećanja kapitala u Imperial Rivieri u visini od 690 milijuna kuna, odobrili prijenos tri hotela u Dubrovniku iz Valamar Riviere u Imperial Rivieru, zajedničku asset kompaniju za ulaganja i razvoj turističke imovine Valamara i Allianz ZB društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

Povećanje kapitala i prijenos hotela u Imperial ima cilj ubrzati značajna ulaganja u rekonstrukciju i izgradnju ljetovališta u destinacijama Dubrovnik, Makarska i Rab, za što je u Imperialu predviđeno 2,1 milijarde kuna u petogodišnjem razdoblju, ističu iz Valamara. Dodaju i da će Valamar grupa već ove jeseni u hotelsko-turističkim objektima i sadržajima pod upravljanjem Valamara pokrenuti ulaganja ukupne vrijednosti od 500 milijuna kuna.

Okosnicu razvoja portfelja u idućem razdoblju činit će održivi zeleni turizam i digitalna transformacija te ulaganja u premium segment, a s ciljem provedbe investicija i transformacije poslovanja provest će se i reorganizacija upravljanja Valamar grupe, za što je top menadžment dobio mandat do 2026.

Pritom su predsjednik Uprave Željko Kukurin i član Uprave Marko Čižmek ponovno imenovani na novi petogodišnji mandat, dok je dosadašnja potpredsjednica Ivana Budin Arhanić imenovana u Upravu Valamar Riviere s fokusom na daljnju internacionalizaciju, održivi turizam i digitalizaciju poslovanja.

Navode i druga imenovanja - Alena Benkovića za predsjednika Uprave Imperiala i višeg potpredsjednika Valamar grupe za investicije, Davora Brenkaza za višeg potpredsjednika Valamar grupe za prodaju i marketing s fokusom na razvoj proizvoda i povećanje direktne prodaje, Davida Poropata za višeg potpredsjednika grupe za operacije s fokusom na strateška partnerstva i menadžment usluge, Sebastiana Palmu na novi mandat na poziciji člana uprave za financije u Imperial Rivieri te postaje i potpredsjednik grupe za strateški kontroling, Ines Damjanić Šturman na mjesto potpredsjednice za razvoj ljudskih potencijala kao strateške funkcije u poslovanju Valamara, a Tomislava Dumančića za potpredsjednika za destinacije Dubrovnik i Dalmacija, gdje se planiraju značajna ulaganja u idućem razdoblju.

Za dosadašnjeg dugogodišnjeg predsjednika Uprave Imperial Riviere Vladu Miša kažu da će postati savjetnik uprave i direktor destinacije Rab.

"Hrvatska ima priliku za brzi oporavak i transformaciju prema održivom turizmu visoke dodane vrijednosti. Iako je poslovanje i dalje pod utjecajem krize, promocijom top menadžmenta i odobrenjem poslovnih planova ulaganja Valamar pokreće novi razvojni ciklus", zaključuju iz Valamara.

Tagovi: Valamar Grupa, Valamar Riviera, Željko Kukurin, Marko Čižmek
PROČITAJ I OVO
HAC ponovno odabrao Colas i Geotehniku za izgradnju dionice Lekenik-čvor Sisak
NATJEČAJ
HAC ponovno odabrao Colas i Geotehniku za izgradnju dionice Lekenik-čvor Sisak
ZAGREB - Hrvatske autoceste u petak su objavile da su odabrale zajednicu ponuditelja koju čine Colas i Geotehnika za izgradnju dionice Lekenik-čvor Sisak na autocesti A11 Zagreb-Sisak, s ponudom vrijednom 281,34 milijuna kuna bez PDV-a kao ekonomski najpovoljnijom.
Snažan rast H&M-a pred kraj 2021.
RAST
Snažan rast H&M-a pred kraj 2021.
STOCKHOLM - Švedski lanac trgovina odjećom H&M izvijestio je u petak da mu je dobit snažno porasla u razdoblju od rujna do studenoga 2021. godine zahvaljujući dobroj reakciji kupaca na kolekcije, blažim sniženjima i kontroli troškova.
Ryanair najavio ljetni red letenja iz Zagreba s 27 linija i 70 tjednih letova
LETOVI
Ryanair najavio ljetni red letenja iz Zagreba s 27 linija i 70 tjednih letova
ZAGREB - Ryanair je u četvrtak najavio ljetni red letenja iz Zagreba s 27 linija prema europskim destinacijama i više od 70 letova na tjedan.
Easyjet očekuje snažan oporavak ovoga ljeta
OPORAVAK
Easyjet očekuje snažan oporavak ovoga ljeta
LONDON - Britanski diskontni avioprijevoznik easyJet objavio je u četvrtak da očekuje snažnu potražnju ovoga ljeta i približavanje kapacitta pretpandemijskim razinama, nakon slabije popunjenosti zrakoplova na kraju 2021. godine zbog širenja omikrona.
Air Serbia pomlađuje kompletnu flotu za letove u regiji
FLOTA
Air Serbia pomlađuje kompletnu flotu za letove u regiji
BEOGRAD - Novi turbo-elisni avion tipa ATR 72-600, oznake YU-ALY, trebalo bi danas da stigne iz Toulousea u Beograd, a ovim avionom koji će Air Serbia koristiti na regionalnim letovima, bit će doprinijeto obnavljanju flote, priopćila je ova kompanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE