GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar ostvario 33% prihoda, ali očuvao zaposlenost

Valamar ostvario 33% prihoda, ali očuvao zaposlenost
TEŠKA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2020 / 14:21
Autor: SEEbiz
POREČ – Prema danas objavljenom izvješću, Valamar Riviera je usprkos Covid krizi u prva tri kvartala 2020. godine ostvarila 2,2 milijuna noćenja i ukupne prihode u visini od 673 milijuna kuna odnosno 33% prihoda prethodne godine. Na razini poslovne godine Valamar Riviera očekuje ostvariti neto gubitak, ali i pozitivan novčani tijek uz operativnu dobit u rasponu od 100 do 115 milijuna kuna.

Valamar je uz podršku dionika aktivno upravljao krizom i turističkom sezonom od samog početka pandemije. Već u ožujku opozvana je odluka o isplati dividende za 2019. godinu, članovi Nadzornog odbora odrekli su se svojih naknada, a menadžment do 30% plaća. Sa socijalnim partnerima dogovoren je program za očuvanje radnih mjesta „Pauza, Restart“ kojim se djelatnicima koji ne rade isplaćuje naknada u visini od 60% plaće odnosno minimalno 4.250 kuna mjesečno. Program očuvanja radnih mjesta podržala je Vlada putem mjera subvencije. Operativni troškovi smanjeni su za 59% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a završetak započetih investicija odgođen je za 2021. godinu. Također, osigurana je dodatna srednjoročna likvidnost putem reprograma kredita dostatna za amortizaciju krize u narednom periodu.

Paralelno s mjerama štednje i povećanja likvidnosti Valamar je aktivno pripremao sezonu te modificirao proizvode i usluge kako bi spremno i sigurno dočekao goste. Ove sezone otvoreno je 24 hotela i ljetovališta te svih 15 kamping ljetovališta u osam jadranskih destinacija u kojima je radilo više od 4.400 zaposlenika. Iako je turistička sezona krenula dobro krajem lipnja i tijekom srpnja, ograničenja putovanja prema Hrvatskoj uzrokovala su snažan pad u drugom dijelu kolovoza i posezoni. Ipak, od početka pandemije u Valamaru je boravilo gotovo 300.000 gostiju, nije zabilježen niti jedan slučaj prijenosa zaraze u Valamarovim hotelima i ljetovalištima, očuvana su sva radna mjesta, te je Valamar i ove godine prepoznat kao najbolji poslodavac u turizmu.

Planirani projekti ulaganja za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 800 milijuna kuna su dijelom preraspoređeni za realizaciju u periodu od dvije godine. Tijekom jeseni i zime završit će se započeti projekti, prvenstveno ulaganje u rekonstrukciju hotela Valamar Parentino u Poreču i hotela Valamar Meteor u Makarskoj. U narednih 12 do 24 mjeseci pauzirat će se sva ostala velika ulaganja, uključujući radove na izgradnji hotela Valamar Pinea u Poreču, najvećem turističkom projektu u Hrvatskoj, ukupne vrijednosti 790 milijuna kuna. U periodu do stabilizacije turističkog poslovanja, Valamar će intenzivno raditi na pripremi budućih razvojnih projekata, digitalizaciji i transformaciji poslovanja za novo razdoblje rasta.

„Kriza je pokazala da će sustavi koji su i prije težili izvrsnosti te vodili brigu o svim dionicima, to još jače činiti za vrijeme krize kako bi zadržali povjerenje svojih dionika i spremno dočekali period oporavka. Valamar je aktivno upravljao krizom u 2020. godini i osigurao snažnu poziciju za nastavak razvoja tijekom 2021. i 2022. godine kada se očekuje normalizacija poslovanja. Zahvaljujemo se na podršci svim dionicima, posebno zaposlenicima, dioničarima, dobavljačima, građevinarima, bankama i Vladi koji su partnerski zajedno s Valamarom odradili ovu zahtjevnu poslovnu godinu“– istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Tagovi: Valamar Riviera, poslovni rezultati, Valamar Parentino, Valamar Meteor
PROČITAJ I OVO
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE