GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar ostvario rast prihoda od 10% u odnosu na prethodnu godinu

Valamar ostvario rast prihoda od 10% u odnosu na prethodnu godinu
SOLIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2020 / 16:43
Autor: SEEbiz
POREČ - Prema revidiranim godišnjim rezultatima za 2019. godinu Valamar Riviera ostvarila je 2,22 milijardi kuna ukupnih prihoda odnosno rast od 10% u odnosu na prethodnu godinu.

U 2019. godini ostvareno je 6,8 milijuna noćenja što je porast od 5% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok je prosječna cijena rasla za 5%. Operativna dobit dosegla je 769 milijuna kuna što čini rast od 11% u odnosu na 2018. godinu. Ostvareni rast prvenstveno je rezultat uspješnih ulaganja u razvoj proizvoda i širenja portfelja te uravnoteženog upravljanja operativnom efikasnosti vodeći brigu o povećanju plaća i poboljšanju uvjeta rada djelatnika.

Protekle godine uspješno smo proširili partnerstva s mirovinskim fondovima u skladu sa strategijom širenja i razvoja turističkog poslovanja. U partnerstvu s Allianz ZB mirovinskim fondovima, Valamar je sudjelovao u dokapitalizaciji Imperial Riviere d.d. čime je započeta realizacija petogodišnjeg investicijskog ciklusa u vrijednosti od 1,5 milijardi kuna ulaganja.

U partnerstvu s PBZ CO mirovinskim fondovima Valamar je kroz dokapitalizaciju Helios Farosa na otoku Hvaru započeo realizaciju petogodišnjeg plana ulaganja u portfelj vrijednog 700 milijuna kuna.

Valamar je 2019. godine potvrdio status najboljeg poslodavca u turizmu te je zauzeo sedmo mjesto među poslodavcima u Hrvatskoj prema istraživanju portala MojPosao, što je rezultat izvrsnih uvjeta rada i prilika za razvoj karijere koje nudimo svojim djelatnicima. Uz minimalni neto primitak u iznosu od 5.000 kuna, regres, božićnicu i ostale nagrade, Valamar je 2019. godine uveo 13. plaću. Velik broj hotela i kampova nagrađen je s više od 50 nacionalnih i međunarodnih priznanja dok je Valamar Rivieri već treći put pripala nagrada za najbolje odnose s investitorima.

„Iza nas je sjajan period razvoja poslovanja jer smo u proteklih pet godina ostvarili širenje portfelja i prosječni godišnji rast rezultata poslovanja od preko 20% vodeći brigu o uravnoteženom i održivom razvoju. Nastavljamo s ulaganjima u kvalitetu proizvoda i razvoj ljudskih potencijala s ciljem nastavka rasta te stvaranja dodane vrijednosti za dioničare i partnere“, istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Stabilna bilanca, snažan novčani potencijal iz poslovnih aktivnosti i održiv omjer neto duga i EBITDA-e omogućavaju nesmetani nastavak strategije ulaganja u repozicioniranje portfelja prema ponudi i uslugama visoke dodane vrijednosti. U tijeku je izgradnja luksuznog ljetovališta Valamar Collection Pinea Resort 5* u zoni Pical, ulaže se u Valamar Parentino Hotel 4* te nastavlja s ulaganjem u Istra Premium Camping Resort 5*, kao i u druge projekte unaprjeđenja proizvoda i sadržaja za goste u svim destinacijama.

Tagovi: Valamar Riviera, Helios Faros, PBZ Croatia osiguranje
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE