GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar otvara dio hotela već tijekom svibnja

Valamar otvara dio hotela već tijekom svibnja
HOTELIJERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2020 / 13:29
Autor: SEEbiz
POREČ - Porečka Valamar Riviera priprema se za otvaranje svojih turističkih objekata.

Otvaranje kampova i hotela planira se u svibnju i lipnju. Svoju šansu u ostvarivanju turističkih rezultata Valamar, kao uostalom i čitava zemlja vidi u prednosti što je Hrvatska za naša emitivna tržišta dostupna auto destinacija, piše Glas Istre.

- Valamar je nakon eskalacije krizne situacije u ožujku pauzirao poslovanje te pokrenuo strateške akcijske planove prvenstveno s ciljem očuvanja likvidnosti i radnih mjesta. Paralelno, u proteklih šezdesetak dana, intenzivno se radilo na planiranju i pripremi restarta poslovanja. Između ostalog, osnovali smo Odbor za upravljanje rizicima koji je pravovremeno definirao nove politike prodaje, nabave, plaćanja i ostale mjere zaštite likvidnosti, a potom i objavio program Pauza, restart za očuvanje radnih mjesta. Paralelno, privremeno su obustavljeni radovi na investicijskim projektima, a uz suglasnost nadzornog odbora opozvan je prijedlog odluke o isplati dividende iz 2019. godine. Uz to, menadžment prima plaću umanjenu do trideset posto dok se svi djelatnici koji su na čekanju ne vrate na posao, saznajemo iz Valamar Rivijere, koja bi u slijedećih trideseta dana trebala finalizirati Covid-19 politiku i planove za ovu godinu, te predvidjeti očuvanje likvidnosti i poslovnog sustava do 2021. godine kada se očekuje puna normalizacija poslovanja.

Što se tiče ostvarenih poslovnih rezultata, Valamar Riviera je u prvom kvartalu ove godine ostvarila ukupne prihode od 49 milijuna kuna što predstavlja smanjenje od pet posto u odnosu na usporedno razdoblje prošle godine. Od ukupnih prihoda, 41 milijun kuna se odnosi na prihode od prodaje čiji je pad posljedica zatvaranja turističkih objekata slijedom općih mjera prevencije izdanih od strane nadležnih tijela zbog epidemije COVID-19. Također, u ovom su kvartalu njihov operativni gubitak iznosi 104 milijuna kuna te je manji u odnosu na isti period prošle godine uslijed poduzetih mjera štednje na svim razinama poslovanja. Do konca svibnja uslijed krize izazvane pojavom koronavirusa i zatvaranja objekata od sredine ožujka, u Valamaru procjenjuju da će operativni gubitak iznositi 110 do 120 milijuna kuna.

Iako je Valamar Rivijera u ovu turističku sezonu planirao uložiti 800 milijuna kuna, radovi na već započetim projektima morali su biti zaustavljeni. No, nastavak radova planiran je sad, u svibnju, s ciljem da se jedan dio investicija završi do ljeta, a ostali dio investicija odgodi za jesen 2020. odnosno 2021. godinu.

Tagovi: Valamar Riviera, hrvatski turizam, Istra
PROČITAJ I OVO
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
REKORDI
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
ZAGREB - Osiguravajuće društvo Allianz Hrvatska je u 2023. godini ostvarilo bruto premijski prihod u iznosu od 205 milijuna eura, što je za 4,4 % više u odnosu na godinu prije.
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
PIĆA
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
ZAGREB - Badel 1862 nastavlja oduševljavati svojom ponudom novih i inovativnih proizvoda uvođenjem na tržište prvog ready to drink pića na bazi legendarnog Badel Pelinkovca Gorkog.
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
STATISTIKA
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
BEČ - Beč i dalje privlači međunarodna poduzeća. To dokazuje činjenica da je prošle godine čak 227 inozemnih poduzeća svoje mjesto poslovanja otvorilo upravo u Beču.
Kraš predlaže 1,50 eura dividende po dionici
DIVIDENDA
Kraš predlaže 1,50 eura dividende po dionici
ZAGREB - Hrvatski proizvođač konditorskih proizvoda Kras predložio je dividendu od 1,50 eura po dionici.
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
DIVIDENDA
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
PODGORICA - Akcionari Crnogorskog Telekoma trebalo bi da na redovnoj Skupštini 5. juna razmatraju predlog odluke o raspodjeli dobiti za prošlu godinu, kojom se predlaže isplata dividende u iznosu od 5,56 miliona EUR, odnosno 12 centi bruto po akciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE