GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda

Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2020 / 14:48
Autor: SEEbiz
POREČ – Na Glavnoj skupštini Valamar Riviere predočeni su rezultati poslovanja 2019. godine, u kojoj je Valamar ostvario dvoznamenkasti rast prihoda na 2,22 milijarde kuna te rast operativne dobiti od 11%.

Prošla godina bila je rekordna godina poslovanja i posljednja godina petogodišnjeg razvojnog ciklusa u kojem je Valamar ostvario prosječnu stopu rasta operativne dobiti od 22% te napravio strateške iskorake koji će u narednom periodu osigurati stvaranje nove vrijednosti za dionike, ulažući u djelatnike, proizvode i destinacije na održiv i društveno odgovoran način. U 2019. godini uloženo je 955 milijuna kuna u podizanje kvalitete portfelja te je prošireno partnerstvo s mirovinskim fondovima putem povećanja kapitala u Imperial Rivieri te akvizicije hotela na Hvaru. Kako bi se osnažila financijska pozicija grupe, 363 milijuna kuna ostvarene dobiti raspoređeno je u zadržanu dobit te je do daljnjeg odgođena isplata dividende.

Valamar je s ciljem postizanja dugoročne održivosti poslovanja uz podršku ključnih dionika aktivno upravljao krizom tijekom 2020. godine. Očuvana su sva radna mjesta uz pomoć mjera Vlade i podrške socijalnih partnera kroz program „Pauza, Restart“. Prilagodbom poslovanja i uz podršku dioničara, banaka i ostalih investitora osigurana je dovoljna likvidnost za amortizaciju krize u naredne tri godine. Kako bi se sačuvala sva radna mjesta do početka naredne turističke sezone, nastavit će se provoditi program „Pauza, Restart“ te će se intenzivno raditi na pripremi budućih razvojnih projekata, digitalizaciji i transformaciji poslovanja za novo razdoblje rasta.

Kao odgovor na krizu uzrokovanu koronavirusom, 2020. godine obustavljeno je 125 milijuna kuna ulaganja u projekte čiji je završetak u većem dijelu planiran za sezonu 2021. godine. Radovi na Valamar Pinea Collection Resortu u Poreču i ostali projekti ulaganja privremeno su obustavljeni na razdoblje od 12 do 24 mjeseci radi neizvjesnosti budućeg poslovanja.

U 2020. godini Valamar Riviera očekuje ostvariti oko 30% prihoda u usporedbi s realizacijom 2019. godine i pozitivnu razinu operativne dobiti. Iako je turistička sezona krenula dobro, nakon što je tijekom kolovoza više država izdalo upozorenja za putovanja onemogućen je turistički promet prema Hrvatskoj što je uzrokovalo snažan pad u drugom dijelu kolovoza i posezoni. Valamar očekuje da će turistički sektor i dalje biti pod utjecajem krize u 2021. godini dok se povratak u normalu očekuje u 2022. i 2023. godini.

Hrvatska je kao turistička destinacija pokazala stabilnost i atraktivnost u novonastalim uvjetima te ima priliku realizirati snažniji oporavak turističkog prometa već iduće godine iako će poslovanje i dalje biti pod utjecajem krize. Valamar je u proteklom razdoblju u turizam uložio 6 milijardi kuna, a u narednom periodu bit će važno održati likvidnost, očuvati radna mjesta, prilagoditi poslovanje utjecaju krize te pripremiti projekte za novi rast i razvoj kada se za to steknu uvjeti.

Tagovi: Valamar Riviera, hrvatski turizam, Valamar Pinea Collection Resort
PROČITAJ I OVO
Pupovac će ubirati novac u centru Zagreba, evo kako
MAŠTOVITO
Pupovac će ubirati novac u centru Zagreba, evo kako
ZAGREB - U zagrebačkoj Preradovićevoj ulici 21 i 23, u strogom centru, uređuje se, kako se priča, golemo parkiralište na otvorenom.
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
PLANOVI
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
ZAGREB - HRT-ov “Novi smjer”, strateški dokument javne radiotelevizije predstavljen je u ponedjeljak, a u njemu se, između ostaloga, navodi da će tijekom 2025. i 2026. “biti nužno smanjivanje broja zaposlenih za 30 posto” te se najavljuje “uvođenje niza inovacija u tehnologiji i radnim metodama”.
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
PLANOVI
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
KOPER - Luka Koper planira izgradnju međunarodnog logističkog centra u Beltincima.
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
PROTIVLJENJE
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
BEČ - Austrija neće poduprijeti planove restrukturiranja dva najvažnija ogranka posrnule austrijske nekretninske grupe Signa na glasovanju vjerovnika koje bi se trebalo danas održati, rekao je za ORF Radio vladin predstavnik u pregovorima.
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
VLAKOVI
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
ZAGREB - Objavljen je otvoreni postupak javne nabave šest elektrodizelskih motornih vlakova za relaciju Zagreb - Split - Zagreb, koji bi prema planu u prometu trebali biti tijekom 2026. i 2027. godine, objavio je u ponedjeljak HŽ Putnički prijevoz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE