GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar Riviera: Visoki troškovi krivi za smanjenje operativne dobiti

Valamar Riviera: Visoki troškovi krivi za smanjenje operativne dobiti
PRITISCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2022 / 20:26
Autor: SEEbiz
POREČ - Valamar Riviera je u prvoj polovici 2022. godine ostvarila 2,1 milijuna noćenja uz poslovne prihode od 677,5 milijuna kuna što je usporedivo s obimom poslovanja u prvih šest mjeseci pretkrizne 2019. godine.

Rast poslovnih prihoda u prvom polugodištu 2022. godine najvećim je dijelom rezultat rasta prosječnih cijena koje su 8% više u odnosu na 2019. godinu. Najbolji rezultati zabilježeni su u premium segmentu, posebice u dijelu kampova i u auto destinacijama.

Međutim, povećani troškovi, prvenstveno električne energije, rada i prehrambenih proizvoda imali su značajan utjecaj na profitabilnost. Operativna dobit za prvih šest mjeseci manja je za 58 milijuna kuna u odnosu na 2019. godinu, što je u potpunosti rezultat povećanih troškova električne energije od 37 milijuna kuna te troškova rada od 22 milijuna kuna.

S ciljem podizanja atraktivnosti ključnih zanimanja u turizmu i pružanja najboljih uvjeta rada u turizmu, Valamar je ove godine pokrenuo kampanju „Prvi s razlogom“. Za 2022. godinu izdvojeno je ukupno 15 milijuna eura za povećanje plaća i programe nagrađivanja. Valamar je ove godine ponovno među TOP 10 najpoželjnijih hrvatskih poslodavaca te je i dalje najbolji poslodavac u turizmu.

Investicijski ciklus u hotele, ljetovališta i kampove pod upravljanjem Valamara za 2022. godinu iznosio je 530 milijuna kuna. Uspješno su otvoreni Dalmacija [PLACESHOTEL] by Valamar u Makarskoj, novoizgrađeno ljetovalište Valamar Amicor Green Resort u Starom Gradu na Hvaru te Corinthia Baška Sunny hotel by Valamar na otoku Krku. Ulaganja ove sezone uključuju i nove sadržaje u Istra Premium Camping Resortu i Lanterna Premium Camping Resortu u Poreču, te izgradnju plaže kod hotela Valamar Padova na otoku Rabu. Otvorena je i nova Kuća Valamar za smještaj sezonskih zaposlenika u Dubrovniku.

Valamar je također proširio portfelj u Austriji s preuzimanjem hotela Kesselspitze 5* koji postaje treći hotel pod upravljanjem Valamara u Obertauernu u Austriji. Kao prvi Valamar Collection hotel u Austriji, otvorit će se u zimskoj sezoni 2022./2023.

Valamar Riviera prva je turistička kompanija u Hrvatskoj koja je integrirala održivi razvoj u upravljanje poslovanjem i razvojem te objavila novu strategiju održivosti i ESG ciljeve do 2025. godine. Strategija obuhvaća 12 ključnih ciljeva u području okoliša (E), društva (S) i upravljanja (G) koje Valamar planira ostvariti kroz 6 strateških inicijativa do 2025. godine.

Tagovi: Valamar Riviera, hrvatski turizam, Corinthia Baška Sunny hotel, Valamar Amicor Green Resort
PROČITAJ I OVO
Sanofi odustao od razvoja lijeka za rak dojke, nakon neuspješnog ispitivanja
ODUSTAJANJE
Sanofi odustao od razvoja lijeka za rak dojke, nakon neuspješnog ispitivanja
ZAGREB - Sanofi je zaustavio daljnji rad na amcenestrantu, za koji se nekada smatralo da ima veliki potencijal u borbi protiv raka dojke, nakon što je drugo neuspješno ispitivanje zadalo veliki udarac razvojnim izgledima francuske zdravstvene tvrtke.
Carlsberg u gubitku u prvoj polovini godine
GUBITAK
Carlsberg u gubitku u prvoj polovini godine
KOPENHAGEN - Danski proizvođač piva Carlsberg izvijestio je u srijedu da je prvu polovinu godine zaključio s neto gubitkom od 5,28 milijardi danskih kruna (700 milijuna dolara) zbog otpisa imovine u Rusiji, Ukrajini i istočnoj Europi.
Bosnalijek preuzeo Pharmacy 4 iz Ilijaša
AKVIZICIJE
Bosnalijek preuzeo Pharmacy 4 iz Ilijaša
SARAJEVO - Sarajevski Bosnalijek preuzeo je kompaniju Pharmacy 4 iz Ilijaša, u vlasništvu istoimene njemačke firme koja upravlja apotekom Pharmacy4You, izvještava Indikator.ba.
Drama u avionu Air Serbie iznad Tivta
PRINUDNO SLETIO
Drama u avionu Air Serbie iznad Tivta
TIVAT - Avion Air Serbie, Airbus A 319, na liniji Tivat-Beograd 45 minuta nakon poletanja sa tivatskog aerodroma oko 15:45 morao je prinudno da sleti zbog kvara na motoru....
Walmart objavio rezultate bolje od očekivanja
DOBRE BROJKE
Walmart objavio rezultate bolje od očekivanja
NEW YORK - Walmart je u utorak priopćio da je prodaja porasla za više od 8%, ali se dobit smanjila u drugom fiskalnom tromjesečju, jer su se potrošači okrenuli diskonteru za namirnice i osnovne potrepštine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE