GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu

Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
ZAPOŠLJAVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.10.2021 / 13:44
Autor: SEEbiz
POREČ- S obzirom na kasno otvaranje većine hotela, kampova i ljetovališta i normalizaciju poslovanja tek u srpnju, turistički djelatnici nisu mogli raditi veći dio godine te nisu postigli razinu primanja iz redovnih godina.

Kako bi svojim djelatnicima nadoknadio umanjena primanja Valamar će isplatiti 13. plaću i dodatne nagrade u ukupnom iznosu od 5.000 do 7.800 kn neto koju će primiti više od 2.500 djelatnika.

Isplata 13. plaće jedna je od mjera koje je Valamar pokrenuo s ciljem zadržavanja djelatnika u turizmu i kvalitetne pripreme naredne turističke sezone. Valamar će ove jeseni zaposliti i 400 ključnih sezonskih djelatnika na neodređeno vrijeme čime će im osigurati stabilna primanja i cjelogodišnji posao u turizmu. Valamar je već pokrenuo ključne programe zapošljavanja, nagrađivanja i edukacije koje će provoditi i dodatno razvijati tijekom zime i proljeća u svrhu što bolje pripreme turističke sezone 2022. Ove su programe snažno podržali socijalni partneri kao preduvjet za povećanje atraktivnosti turističkih zanimanja i poboljšanja uvjeta rada u turizmu.

Turistički sektor se i prije Covid krize suočavao s izazovima zapošljavanja kvalitetnih djelatnika. Kriza je ubrzala negativne trendove zapošljavanja i rada u turizmu, značajan broj ljudi je emigrirao iz Hrvatske ili izabrao druga zanimanja. Prema sadašnjoj procjeni Hrvatske udruge turizma, ukoliko se nešto značajnije ne promijeni, naredne godine će nedostajati 35.000 djelatnika u turizmu, te će svaki treći zaposlenik morati doći s drugih tržišta rada. Za vrijeme krize Valamar je uz podršku socijalnih partnera i mjera Vlade očuvao sva radna mjesta kroz program „Pauza, Restart“ što je ove godine omogućilo realizaciju solidne turističke sezone. Međutim, za daljnji oporavak hrvatskog turizma ključno je poboljšati uvjete rada u turizmu odnosno pojačati atraktivnost turističkih zanimanja.

Valamar već sada kreće sa selekcijom i zapošljavanjem za 2022. godinu te u okviru programa „Dobar posao u Valamaru“ poziva sve zainteresirane za razvoj karijere u turizmu da se prijave za posao putem linka https://www.dobarposaouvalamaru.com/posao-i-karijera/obrazac-za-prijavu/.

Tagovi: Valamar Riviera, hrvatski turizam, Hrvatska udruga turizma
PROČITAJ I OVO
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
ISPRIKA
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
DUBAI - Izvršni direktor Emirates Airlinea objavio je pismo isprike kupcima tijekom vikenda nakon što su povijesne kiše u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izazvale rekordne poplave i kaos u zračnoj luci u Dubaiju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE