GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vasić: Telenor ne ruši nikoga, naročito ne slobodne medije

Vasić: Telenor ne ruši nikoga, naročito ne slobodne medije
TVRDNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.02.2021 / 14:03
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Kategorički negiramo da naši planovi da postanemo kablovski operator imaju za cilj urušavanje bilo koga, a naročito slobodnih medija, kaže Goran Vasić, strateški savetnik u Telenoru, povodom optužbi na račun te kompanije.

„Naš cilj je da u svojoj ponudi imamo sve kanale, ukljucujući i N1 i Nova S. Protiv takvih, lažnih optužbi borimo se svim pravnim i zakonskim sredstvima, jer smo reputaciju kompanije pažljivo gradili tokom 15 godina poslovanja i uradićemo sve kako bismo je zaštitili. Zato smo podneli tužbe nadležnim državnim organima – da zaštitimo svoju reputaciju i sprečimo dalje nanošenja štete“, rekao je Vasić za B92.net.

Kako kaže, „medijsku kampanjau na kanalima Junajted grupe“ Telenor pre svega vidi kao „pokušaj da se izvrši pritisak na rad Komisije i sudove i spreči ulazak još jednog konkurenta na tržište“.

„SBB zauzima 46 odsto ovog tržišta na koje mi nismo još uvek ni ušli, te stoga ne vidimo nikakvu vezu izmedu naših poslovnih ambicija i gušenja medijskih sloboda u Srbiji. Znate, kada kažete medijska sloboda, kada se neko poziva na njeno ugrožavanje, to nosi veliku odgovornost i takve optužbe se ozbiljno shvataju“, istakao je Vasić.

On ističe da je Telenor posle mobilne telefonije i drugih usluga koje pruža, odlučio da izađe na još jedno tržište i postane kablovski operater na osnovu logične odluke koju je doneo detaljnom analizom tržišta telekomunikacija u Srbiji.

„Telenor je lider u mobilnoj telefoniji i ova pozicija otvorila nam je mogućnost da razmišljamo o proširenju ponude za postojeće, ali i nove korisnike“, rekao je, pored ostalog, predstavnik Telenora.

Tagovi: Goran Vasić, Telenor, Telekom Srbija, N1 televizija, United Group, Dragan Šolak, Nova S
PROČITAJ I OVO
Evo zašto je 1.200 radnika Geoksa iz Vranja dobilo otkaz
LIKVIDACIJA
Evo zašto je 1.200 radnika Geoksa iz Vranja dobilo otkaz
VRANJE - Geoks odlazi u likvidaciju, a svi zaposleni - njih oko 1.200 - ostaju bez posla, stoji u oglasu koji je kompanija jutros objavila na oglasnoj tabli i portirnici fabrike.
Igor Džajić novi član Uprave Instituta IGH
KARIJERE
Igor Džajić novi član Uprave Instituta IGH
ZAGREB - Nadzorni odbor Instituta IGH, d.d. na sjednici održanoj 30. 7. 2021. godine imenovao je Igora Džajića, dosadašnjeg Tehničkog Direktora društva, za četvrtog člana Uprave.
Nagradu za rezultate rada primilo pola milijuna radnika
NAGRADE
Nagradu za rezultate rada primilo pola milijuna radnika
ZAGREB - Nagradu za rezultate rada ove je godine već primilo oko pola milijuna radnika zaposlenih u 39 tisuća tvrtki, svaki u prosjeku oko 2400 kuna, ukupno 1,24 milijarde kuna, piše u ponedjeljak Večernji list.
Petina poduzetnika je u trgovačkoj djelatnosti
STATISTIKA
Petina poduzetnika je u trgovačkoj djelatnosti
ZAGREB - Od 139.009 poduzetnika u 2020. godini, njih 28.615 ili skoro svaki peti poslovao je u djelatnosti trgovine, pokazuju podaci Financijske agencije (Fina).
Skoro svaki drugi zaposlenik razmišlja o promjeni karijere
KARIJERE
Skoro svaki drugi zaposlenik razmišlja o promjeni karijere
NEW YORK - Gotovo polovica zaposlenika razmišlja o značajnim promjenama u karijeri sljedeće godine, prema Microsoftovom Work Trend Indexu. To je, između ostalog, posljedica pandemije covida-19, koja je na tržište rada donijela mnoge izazove. U istraživanju je 54 posto sudionika prijavilo osjećaj zagušenja, objavio je Microsoft.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE