GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Večer opet na prodaju, vjerojatni kupac slovenski medijski mogul

Večer opet na prodaju, vjerojatni kupac slovenski medijski mogul
MEDIJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.07.2021 / 07:28
Autor: SEEbiz
MARIBOR - Prema neslužbenim informacijama, prodaja mariborskog Večera već je dogovorena, a kupac za više od dva milijuna eura je medijski mogul Martin Odlazek, objavio je Radio Slovenija.

Postojeća tvrtka Časnik Večer trebala bi pružati savjete i usluge pod novim imenom. Očekuje se da će transakcija biti završena do jeseni, piše RTV Slovenije.

Tvrtka Časnik Večer odlučila je razdvojiti i prodati imovinu, koja se uglavnom odnosi na izdavačku djelatnost, iz strateških i poslovnih razloga, prema danas podijeljenom planu podjele na web stranici Ajpes.

Izdvajanje će se održati 31. kolovoza, a očekuje se da će se nova tvrtka osnovana dan kasnije zvati Večer Media. Preuzet će dio imovine tvrtke Časnik Večer i pripadajuće obveze i prava i 94 zaposlenika, vidljivo je iz plana podjele.

Očekuje se da će tvrtka Časnik Večer u vlasništvu tvrtke 2HT invest nastaviti s radom, ali pod novim imenom, odnosno T2H sa sjedištem u Ljubljani.

Zaposlenici Večera nisu upoznati s tim planovima, ali očekuju objašnjenja od direktora Mihe Klančara na sjednici radničkog vijeća. Klančar je potvrdio da je predložio sazivanje sjednice, ali rekao je da su tema neke organizacijske promjene.

Da je najavljena prodaja Večera, web portal Top news objavio je prije dva tjedna. Prema tadašnjim neslužbenim informacijama, kupac je bio medijski mogul Martin Odlazek. "Ugovori o prodaji, koji su trajali nekoliko mjeseci, završeni su i posao je zaključen", rekao je tada portal.

Već u travnju 2019. Večer Grupa prodala je čitav svoj portfelj časopisa objavljenih pod njezinim pokroviteljstvom. Večer je kupio Svet24, treći časopis Media24, a Informacijsku tvrtku koja izdaje Pomurski vestnik Radio Maxi. Svet24 potpada pod okrilje grupe Media24, koju kontrolira Odlazek, dok je Radio Maxi u vlasništvu Radija Maksi u vlasništvu Infonet media koji je također u suvlasništvu Odlazeka.

Tagovi: Večer, Častnik Večer, Martin Odlazek, Infonet media, 2HT invest
PROČITAJ I OVO
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
SVE GORE
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
BAR - Barska plovidba je za šest mjeseci ove godine ostvarila gubitak u poslovanju od 1,6 miliona eura, što je značajno lošiji rezultat u odnosu na isti period prošle godine kada je minus iznosio 125 hiljada eura.
Veliki povratak British Airwaysa u Hrvatsku
LETOVI
Veliki povratak British Airwaysa u Hrvatsku
ZAGREB - British Airways dugo je čekao na povratak u hrvatske zračne luke u ovoj ljetnoj sezoni. Kompanija nije htjela riskirati, čekala je ukidanje mjera a međunarodna putovanja u Velikoj Britaniji, a odmah nakon najave da će se to i dogoditi, obnovila je većinu svojih linija prema hrvatskim zračnim lukama.
Ljetni uzlet Ubera u Hrvatskoj, pogotovo u jednom gradu na obali
SNAŽAN RAST
Ljetni uzlet Ubera u Hrvatskoj, pogotovo u jednom gradu na obali
ZAGREB - I ovoga ljeta Uber je jedno od najčešće korištenih opcija prijevoza, posebice u gradovima diljem jadranske obale.
Fina: U 21 milijardu kuna neto dobiti poduzetnika udio velikih i srednjih 64 posto
STATISTIKA
Fina: U 21 milijardu kuna neto dobiti poduzetnika udio velikih i srednjih 64 posto
ZAGREB - Hrvatski su poduzetnici u prošloj godini ostvarili ukupnu konsolidiranu dobit od gotovo 21 milijardu kuna, pri čemu je udio srednjih i velikih poduzetnika u ukupno ostvarenoj neto dobiti 64 posto, podatci su Fine iz analize o financijskom rezultatu poduzetnika prema njihovoj veličini.
Mattel kreirao Barbie po uzoru na znanstvenicu zaslužnu za cjepivo AstraZenece
ZNANSTVENICA
Mattel kreirao Barbie po uzoru na znanstvenicu zaslužnu za cjepivo AstraZenece
LONDON - Proizvođač Barbie lutkica Mattel kreirao je lutku po uzoru na znanstvenicu koja je bila koautor u razvoju cjepiva protiv koronavirusa Sveučilišta Oxford, profesoricu Sarah Gilbert.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE