GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Večer opet na prodaju, vjerojatni kupac slovenski medijski mogul

Večer opet na prodaju, vjerojatni kupac slovenski medijski mogul
MEDIJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.07.2021 / 07:28
Autor: SEEbiz
MARIBOR - Prema neslužbenim informacijama, prodaja mariborskog Večera već je dogovorena, a kupac za više od dva milijuna eura je medijski mogul Martin Odlazek, objavio je Radio Slovenija.

Postojeća tvrtka Časnik Večer trebala bi pružati savjete i usluge pod novim imenom. Očekuje se da će transakcija biti završena do jeseni, piše RTV Slovenije.

Tvrtka Časnik Večer odlučila je razdvojiti i prodati imovinu, koja se uglavnom odnosi na izdavačku djelatnost, iz strateških i poslovnih razloga, prema danas podijeljenom planu podjele na web stranici Ajpes.

Izdvajanje će se održati 31. kolovoza, a očekuje se da će se nova tvrtka osnovana dan kasnije zvati Večer Media. Preuzet će dio imovine tvrtke Časnik Večer i pripadajuće obveze i prava i 94 zaposlenika, vidljivo je iz plana podjele.

Očekuje se da će tvrtka Časnik Večer u vlasništvu tvrtke 2HT invest nastaviti s radom, ali pod novim imenom, odnosno T2H sa sjedištem u Ljubljani.

Zaposlenici Večera nisu upoznati s tim planovima, ali očekuju objašnjenja od direktora Mihe Klančara na sjednici radničkog vijeća. Klančar je potvrdio da je predložio sazivanje sjednice, ali rekao je da su tema neke organizacijske promjene.

Da je najavljena prodaja Večera, web portal Top news objavio je prije dva tjedna. Prema tadašnjim neslužbenim informacijama, kupac je bio medijski mogul Martin Odlazek. "Ugovori o prodaji, koji su trajali nekoliko mjeseci, završeni su i posao je zaključen", rekao je tada portal.

Već u travnju 2019. Večer Grupa prodala je čitav svoj portfelj časopisa objavljenih pod njezinim pokroviteljstvom. Večer je kupio Svet24, treći časopis Media24, a Informacijsku tvrtku koja izdaje Pomurski vestnik Radio Maxi. Svet24 potpada pod okrilje grupe Media24, koju kontrolira Odlazek, dok je Radio Maxi u vlasništvu Radija Maksi u vlasništvu Infonet media koji je također u suvlasništvu Odlazeka.

Tagovi: Večer, Častnik Večer, Martin Odlazek, Infonet media, 2HT invest
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE