GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veliki povratak ruskih turista u Istru

Veliki povratak ruskih turista u Istru
RAST POTRAŽNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2018 / 09:55
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Od kraja svibnja Pula će izravnom aviolinijom biti povezana sa Sankt Peterburgom. Kompanija S7 Airlines letjet će na toj liniji jednom tjedno, nedjeljom, što će uz postojeće, gotovo svakodnevne letove od početka lipnja do konca rujna iz Pule za Moskvu, možda otvoriti vrata većem povratku ruskih gostiju u Istru i čitavu Hrvatsku.

Izgubili smo ih, podsjetimo, ulaskom u EU 2013. godine i uvođenjem viza za ruske državljane. Koliki je to gubitak za hrvatski i istarski turizam najbolje ilustrira podatak da su Rusi prije uvođenja viza činili čak 45 posto putnika pulske Zračne luke, a sada su spali na sedam posto. Čitave prošle godine bilo ih je 34 tisuće od 600 tisuća putnika u rekordnoj godini za pulski aerodrom. Direktor Zračne luke Pula Svemir Radmilo smatra da je dobro već i to što smo se nakon niza godina maknuli od Moskve.

- Prije pet godina imali smo linije i s drugim gradovima u Rusiji, pa i sa St. Peterburgom, a onda smo od 2013., nakon ulaska u EU, ostali samo na Moskvi, iako s više različitih prijevoznika i nisu to male brojke. Naravno da s novom linijom očekujemo i više turista i poslovnih ljudi iz Rusije, ali osim toga, u lipnju se tamo održava Svjetsko nogometno prvenstvo, a iz St. Peterburga se može dosegnuti cijela zemlja. To bi također moglo potaknuti putovanja iz Pule prema Rusiji, osim što je St. Peterburg prekrasan, grad muzej, kaže Radmilo.

I otvaranje nove aviolinije pokazatelj je da potražnja postoji, jer je riječ o golemom tržištu. Prema podacima iz HTZ-a, prošle godine ruski su gosti u Hrvatskoj ostvarili 133 tisuće dolazaka i 955 tisuća noćenja, što je prema godini prije visok porast od 12 posto u dolascima te 10 posto u noćenjima. HTZ i dalje ulaže u promociju, uspješnima ocjenjuje poslovne radionice i posebne prezentacije organizirane u Moskvi, Ekaterinburgu, Kazanju, Rostovu, a sredinom ožujka predstavit ćemo se na turističkom sajmu MITT u Moskvi.

Tagovi: ruski turisti, Istra, Zračna luka Pula, Svemir Radmilo, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ANKETA
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ZAGREB - Emocije koje pokazuju šefovi nekad su bile znak slabosti, ali istraživanja upućuju da veći autoritet imaju vođe koje su u stanju pokazati autentične osjećaje i ranjivost jer su u stanju iskoristiti najbolje osobine radnika, pokazuje anketa globalne organizacije Catalyst, piše u subotu Jutarnji list.
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
OPOZIV
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da proizvođač Dukat iz Zagreba, zbog utvrđenoga pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje, opoziva svoje proizvode Dukatos jogurt crni ribiz 150g i Dukatos jogurt naranča cimet 150g određenih rokova trajanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE