GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veliki povratak Vlade Zeca

Veliki povratak Vlade Zeca
BIZNIS I POLITIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2021 / 18:51
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nekadašnji gospodar požeške doline i vlasnik Kamen-Ingrada Vlado Zec vratio se u biznis nakon izdržane kazne od četiri godine i sedam mjeseci zatvora zbog niza malverzacija.

Novi je predsjednik Uprave Lonje-Strug iz Kutine. Ujedno je i preko svoje tvrtke NIVO najveći dioničar (24,97 posto) te privatne vodoprivredne tvrtke iz Kutine, piše Lider.

Od travnja je bio na čelu Nadzornog odbora, a od prošlog mjeseca je na čelu tvrtke zamijenio još jednog menadžera poznatog po minulom radu – Ivana Pavelića. Taj bivši predsjednik Uprave Hrvatskih šuma također je dioničar preko svoje tvrtke Jadranska kuća tri.

Zec je u devedesetim godinama prošlog stoljeća bio najmoćniji čovjek u požeškom kraju, vrlo dobro povezan s politikom u Zagrebu. Bio je HDZ-ov dožupan zadužen za gospodarstvo, a kasnije je bio u lokalnoj politici nezavisan kandidat koji je predvodio listu HSP-a. U maloj Velikoj pokraj Požege razvio je tada moćnu građevinsku tvrtku Kamen-Ingrad i sagradio nogometni stadion za 8000 gledatelja za svoj istoimeni klub koji je doveo do Prve lige, pa čak i do europskih natjecanja. Planirao je u Velikoj sagraditi i hotel s pet zvjezdica, golf-teren, pistu za čarterske avione… Međutim, cijeli projekt srušio se kao kula od karata, Zec je završio u zatvoru, Kamen-Ingrad u stečaju, a imovina na bubnju.

Tagovi: Vlado Zec, Kamen Ingrad, Jadranska kuća tri, Lonja Strug, Ivan Pavelić
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE