GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Virgin Orbit ponovno će pokušati lansirati raketu iz Cornwalla

Virgin Orbit ponovno će pokušati lansirati raketu iz Cornwalla
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.01.2023 / 18:41
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Tvrtka Virgin Orbit Richarda Bransona u četvrtak je izvijestila da će još jednom pokušati lansirati raketu u orbitu iz Cornwalla nakon što je misija u ponedjeljak završila neuspjehom, raspršivši nade Britanaca o tomu da će postati prva europska nacija koja će poslati satelite u orbitu.

"Virgin Orbit predviđa povratak u svemirsku luku Cornwall odakle bi se ponovno trebala lansirati raketa te istodobno vodi pregovore s ključnim vladinim i komercijalnim dionicima u Ujedinjenom Kraljevstvu kako bi se isplanirala nova misija u ovoj godini", stoji u objavi.

Kompanija sa sjedištem u Kaliforniji objavila je i da je pokrenula službenu istragu o izvoru kvara na raketi.

Misija Start Me Up prije dva dana je po planu krenula s piste svemirske luke Cornwall u Newquayu u jugozapadnoj Engleskoj.

Virginova raketa LauncherOne lansirana je uz pomoć modificiranog Boeinga 747.

No nedugo prije ponoći, predstavnik Virgin Orbita u prijenosu uživo je objavio da je raketa pretrpjela "anomaliju" zbog koje nije uspjela dosegnuti orbitu.

"Čini se nas je anomalija spriječila da dosegnemo orbitu. Proučavamo informacije", objavili su 10. siječnja iz Virgin Orbita.

Britanska uprava za civilno zrakoplovstvo (CAA) ovlastila je tvrtku Virgin Orbit, u djelomičnom vlasništvu milijardera Richarda Bransona, za realizaciju prvoga britanskog lansiranja rakete u svemir.

Sateliti su trebali prvi put biti lansirani iz Europe, a Britanci su trebali postati prva europska nacija koja šalje satelite u orbitu.

Ovaj neuspjeh dodatan je udarac za europske svemirske ambicije nakon što je talijanska raketna misija Vega-C propala poslije polijetanja iz Francuske Gvajane krajem prosinca.

Tagovi: Virgin Orbit, Cormwall, Richard Branson
PROČITAJ I OVO
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
PIĆA
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
ZAGREB - Badel 1862 nastavlja oduševljavati svojom ponudom novih i inovativnih proizvoda uvođenjem na tržište prvog ready to drink pića na bazi legendarnog Badel Pelinkovca Gorkog.
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
STATISTIKA
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
BEČ - Beč i dalje privlači međunarodna poduzeća. To dokazuje činjenica da je prošle godine čak 227 inozemnih poduzeća svoje mjesto poslovanja otvorilo upravo u Beču.
Kraš predlaže 1,50 eura dividende po dionici
DIVIDENDA
Kraš predlaže 1,50 eura dividende po dionici
ZAGREB - Hrvatski proizvođač konditorskih proizvoda Kras predložio je dividendu od 1,50 eura po dionici.
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
DIVIDENDA
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
PODGORICA - Akcionari Crnogorskog Telekoma trebalo bi da na redovnoj Skupštini 5. juna razmatraju predlog odluke o raspodjeli dobiti za prošlu godinu, kojom se predlaže isplata dividende u iznosu od 5,56 miliona EUR, odnosno 12 centi bruto po akciji.
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
ZABRANE
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
TEL AVIV - Vlada izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u nedjelju je odlučila zaustaviti rad Al Jazeere u Izraelu dok traje rat u Gazi, tvrdeći da ta katarska medijska kuća prijeti nacionalnoj sigurnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE