GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Virna Višković Agušaj ide u Holcim Grupu, Dario Vrabec novi predsjednik Uprave

Virna Višković Agušaj ide u Holcim Grupu, Dario Vrabec novi predsjednik Uprave
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2022 / 08:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Virna Višković Agušaj, nakon skoro 6 godina na mjestu predsjednice Uprave Holcima Hrvatska prelazi u Holcim Grupu, u Švicarsku, gdje će u globalnom timu za dekarbonizaciju voditi istraživanje novih sirovina i procesa za proizvodnju cementa s niskim ugljičnim otiskom.

„Da bismo pronašli rješenje za klimatske promjene, ključna su istraživanja novih materijala, pa tako tvornice cementa umjesto vapnenca, kojeg trenutno koriste za sirovinu, moraju pronaći nove mogućnosti za proizvodnju niskougljičnih vrsta cementa. Upravo zbog tako zanimljivih izazova, kao diplomirana kemičarka, s više od 23 godine iskustva u proizvodnji cementa, odlučila sam karijeru posvetiti istraživanjima i poslovnom razvoju novih materijala. Ponosna sam na rezultate koje smo kao Holcim postigli ovdje u Hrvatskoj, a posebno što smo pouzdan i stabilan, dugogodišnji partner našim kupcima.“ rekla je Virna Višković Agušaj.

Dario Vrabec postaje predsjednik Uprave Holcima (Hrvatska) d.o.o. od 15.9.2022. godine. U posljednjih 18 godina radio je u područjima marketinga, prodaje i upravljanja u međunarodnim tvrtkama proizvodnje i prodaje robe široke potrošnje kao što su Zvijezda, Ledo, a u Holcim Hrvatska dolazi s mjesta predsjednika Uprave Lactalisa u Bosni i Hercegovini.

“Prelazak u novu industriju predstavlja mi zanimljiv izazov. Posebno mi je drago što je to Holcim, vodeći svjetski dobavljač građevinskih materijala i usluga u građenju. Svojim dosadašnjim iskustvom nastavit ću voditi zaposlenike u smjeru kružnog gospodarstva i održivosti, a s Virnom ćemo nastaviti suradnju prema cilju Holcim Grupe da do 2050. godine postignemo neto nula ugljični otisak.”, rekao je Dario Vrabec.

Tagovi: Virna Višković Agušaj, Holcim Grupa, Dario Vrabec, Holcim
PROČITAJ I OVO
Dvanaest ozlijeđenih zbog turbulencije na letu Qatar Airwaysa za Dublin
PROBLEMI
Dvanaest ozlijeđenih zbog turbulencije na letu Qatar Airwaysa za Dublin
DOHA - Dvanaest osoba koje su putovale letom Qatar Airwaysa iz Dohe za Irsku ozlijeđeno je tijekom turbulencije, priopćila je danas zračna luka Dublin, dodajući da je zrakoplov sletio sigurno i prema planu.
3. maj u velikim problemima
BRODOGRADNJA
3. maj u velikim problemima
RIJEKA - Sve što se zna jest da »Algoma Endeavour« mora biti završen do početka rujna, što je zadnji rok u kojem se ovaj brod mora otisnuti na preplov Atlantika.
Wizz Air reže broj zimskih letova u bazama u Skoplju i Beogradu
REZOVI
Wizz Air reže broj zimskih letova u bazama u Skoplju i Beogradu
SKOPLJE - Wizz Air je nastavio smanjivati frekvencije u svojim bazama za nadolazeću zimsku sezonu 2024./25., koja počinje 27. listopada, dok flota A320neo-obitelji prijevoznika prolazi inspekcije zbog proizvodnih problema s motorima.
Aerodrom Nikola Tesla usporio rast u travnju
USPORAVANJE
Aerodrom Nikola Tesla usporio rast u travnju
BEOGRAD - Beogradska zračna luka, kojom upravlja koncesionar VINCI, tijekom travnja bilježi rekordan promet putnika, ali s najmanjom stopom rasta u tekućoj godini.
Kakve su aranžmane Telekom i EPS potpisali u Italiji?
SPORAZUMI
Kakve su aranžmane Telekom i EPS potpisali u Italiji?
BEOGRAD - Tokom Poslovnog foruma Italije i Srbije u Trstu je potpisano više međudržavnih ugovora i sporazuma, ali i ugovora između italijanskih grupacija i srpskih kompanija. Među njima su i sporazumi vezani za novo zaduživanje Telekoma Srbije i Elektroprivrede Srbije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE