GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Visa Inovacijski Program dolazi u Hrvatsku

Visa Inovacijski Program dolazi u Hrvatsku
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2021 / 11:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Visa Inc. (NYSE: V) objavila je da se Visa Innovation Program, Visina kolaborativna platforma za partnerstvo u regiji jugoistočne Europe, namijenjena fintech startupovima, bankama i iskusnim poduzetnicima, širi na više tržišta, uključujući Hrvatsku kako bi surađivala sa što širim spektrom fintech kompanija.

Prijava u program omogućit će tvrtkama pristup većem fondu resursa, mreži stručnjaka i mentora te bolje iskorištavanje poslovnih mogućnosti.

Prijave su otvorene su do 15. travnja. Startupovi s etabliranim timovima i aktivnim proizvodima ili rješenjima za osnaživanje malih i srednjih poduzeća, otključavanje novih tokova plaćanja, dizajniranje novih načina plaćanja ili izgradnju pametnijih gradova mogu se prijaviti na: visainnovationprogram.com.

Visa Innovation Program pruža startupovima u ranoj fazi (pre-seed, seed i Series A) ubrzani program za testiranje, validaciju, zajedničko stvaranje i pokretanje inovativnih prijedloga proizvoda u suradnji s Visom i njezinom globalnom mrežom partnera, što značajno skraćuje razdoblje razvoja do izlaska na tržište.

Program je prvi put pokrenut 2018. godine, a do danas je privukao više od 300 kandidata i zaposlio više od 30 tvrtki u „proof of concept“ fazi i pilot testiranju te u razvoju aktivnosti pristupa tržištu koje se fokusira na pružanje pozitivnog korisničkog iskustva kako na prodajnom mjestu, tako i nakon prodaje kako bi se postigla dobit i stekla konkurentska prednosti te metodologiju dizajnerskog razmišljanja.

Ovim regionalnim širenjem, Program se otvara široj zajednici fintechova u jugoistočnoj Europi i bankama sudionicama, nebankarskim financijskim institucijama i trgovcima nudi pristup najnovijim fintech inovacijama u cijeloj regiji. Istodobno, startup tvrtkama nudi znanje iz prve ruke, pristup kvalitetnim tehnološkim resursima i mentorstvo u sklopu pilot projekata koji se provode s partnerima Programa.
Program na regionalnoj razini koordinira Eleven Ventures, jedan od vodećih bugarskih akceleratora i fondova koji ulažu u projekte u ranoj fazi i koji će biti zadužen za provedbu na lokalnoj razini u Bugarskoj

“U Visi partnerstvo s fintech tvrtkama smatramo ključnim za poticanje inovacija koje donose korist potrošačima, tvrtkama i klijentima. Visa inovacijski program omogućuje pristup našoj globalnoj mreži, pouzdanom brendu i vrhunskoj tehnologiji koja će im pomoći u postizanju njihovih ciljeva, dok kreiraju nove ideje i načine razmišljanja. Proširivanje dosega Programa na fintechove u Hrvatskoj omogućit će nam da pristupimo što raznovrsnijim tvrtkama, dok ćemo tim tvrtkama pružiti veće mogućnosti za suradnju s Visinim poslovnim partnerima izvan njihova tržišta. Radujemo se što ćemo vidjeti hrvatske fintechove u sklopu Programa i nadamo se da će njihove inovacije osigurati sljedeću generaciju rješenja za plaćanja”, izjavila je Renata Vujasinović, managerica Vise zadužena za hrvatsko tržište.

“Kako se Program širi i sazrijeva, startupovima koji sudjeluju pruža beskrajne mogućnosti brzog učenja, testiranja i brze validacije ideja što rezultira bržim rastom poslovanja. Ujedno, Program poboljšava suradnju među svim sudionicima u industriji, što rezultira boljim proizvodima i uslugama i većom vrijednošću za kupce”, rekao je Daniel Tomov, partner u fondu Eleven Ventures.

Tagovi: Visa Inovacijski Program, Renata Vujasinović, Visa Innovation Program
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE