GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Više od 70.000 tvrtki u Italiji ne radi zbog pandemije koronavirusa

Više od 70.000 tvrtki u Italiji ne radi zbog pandemije koronavirusa
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.12.2020 / 16:57
Autor: SEEbiz / H
RIM - Gotovo 73 tisuće kompanija u Italiji obustavilo je poslovanje zbog pandemije koronavirusa, pokazalo je u ponedjeljak istraživanje talijanskog statističkog ureda Istata.

Talijanski statistički ured proveo je istraživanje među nešto više od milijun kompanija u razdoblju od 23. listopada do 16. studenoga, navodi se u Istatovu priopćenju. Riječ je o tvrtkama iz sektora industrije, graditeljstva, trgovine te ostalih usluga.

Brojka od gotovo 73 tisuće čini približno sedam posto od ukupnog broja ispitanih kompanija. Od toga broja, približno 55 tisuća poduzeća očekuje da će se ponovno pokrenuti u budućnosti, dok je njih gotovo 17.500 trajno zatvoreno.

Anketa Istat nadalje je pokazala da nešto više od 700 tisuća poduzeća posluje normalno, dok je njih gotovo 244 tisuće djelomično otvoreno.

Veliku većinu, 85 posto zatvorenih kompanija, čine male tvrtke s manje od devet zaposlenika. Riječ je obično o sportskim centrima, malim hotelima, trgovinama na malo I kladionicama.

Istat je također objavio da je u razdoblju od lipnja do listopada više od dvije trećine kompanija izvijestilo o padu prometa u odnosu na isto razdoblje lani, a dodatne gubitke u razdoblju od prosinca do veljače očekuje nijh 61,5 posto.

Oko 42 posto kompanija koristilo je potpore iz vladina programa za naknadu plaća zaposlenika, nasuprot njih 70 posto u svibnju, kada je zemlja bila u lockdownu.

Italija, s približno 60 milijuna stanovnika, među najteže je pogođenim zemljama pandemijom koronavirusa, s ukupno više od 1,8 milijuna zaraženih koronavirusom i približno 64.500 umrlih.

Tagovi: koronavirus u Italiji, koronavirus, Angelo Borelli
PROČITAJ I OVO
Mihael Furjan novi predsjednik HUP-a
HUP
Mihael Furjan novi predsjednik HUP-a
ZAGREB - Na 67. izbornoj Sjednici Vijeća članova HUP-a izabrano je novo vodstvo Udruge. Za predsjednika HUP-a u narednom dvogodišnjem mandatu izabran je Mihael Furjan, predsjednik Uprave Pliva Hrvatska.
Huawei debuts Smart Home Project at MWC Shanghai 2021
PROJECTS
Huawei debuts Smart Home Project at MWC Shanghai 2021

SHANGHAI - Today, Huawei's first Smart Home project was unveiled at MWC Shanghai 2021. Following the core design concept of building a smart home, the installation includes a living room, kitchen, study, home gym, entertainment room, and garage, and covers an area of 550 m2 in total.
Končar FY 2020 Results
ANALYSIS
Končar FY 2020 Results
ZAGREB - In 2020, the company recorded an increase in operating revenues of 5.5%, an increase in EBITDA of 33% and a net profit to majority of HRK 61.5m (+125%).
Hrvoje Filipović novi predsjednik Udruge dobavljača Agrokora
KARIJERE
Hrvoje Filipović novi predsjednik Udruge dobavljača Agrokora
ZAGREB - Nakon izborne skupštinu Udruge dobavljača Agrokora krajem prošle godine, sukladno statutu Udruge, u utorak 23.02.2021. održana je i sjednica Upravnog odbora Udruge dobavljača Agrokora, s dnevnim redom koji je uključivao i izbor novog predsjednika Udruge.
Burak Kiroglu, general manager of Beko Balkans: Beko increased its market share throughout the years
Burak Kiroglu, general manager of Beko Balkans
Burak Kiroglu, general manager of Beko Balkans: Beko increased its market share throughout the years
The priorities of businesses around the world have changed greatly in the past year that has been unprecedented on many levels. Although business models had to be adapted to the new circumstances and expectations, there are companies that managed to record growth despite that.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE