GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Visoki gubitak Celjskog sajma u 2020.

Visoki gubitak Celjskog sajma u 2020.
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.06.2021 / 09:51
Autor: SEEbiz
CELJE - Tvrtka Celjski sejem prošle je godine ostvarila 1,1 milijun eura neto prihoda od prodaje, što je 75 posto manje nego godinu prije. Tvrtka je godinu završila s gubitkom od 678.000 eura, nakon što je u 2019. poslovala s dobiti većom od 90.000 eura. Tvrtka procjenjuje da je 2020. bila najteža godina u njihovoj povijesti.

Prošlogodišnje loše poslovanje pripisuje se epidemiji covida-19. Celjski sajam, čiji je najveći vlasnik Max-Rent, uspio je održati samo sajam Agritech krajem siječnja prošle godine, napisao je izvršni direktor tvrtke Robert Otorepec u prošlogodišnjem izvješću o poslovanju objavljenom na web stranici Ajpes.

Prošle godine Celjski sajam smanjio je broj zaposlenih s 14 na sedam, zadržavši samo osnovnu jezgru zaposlenika koji će biti odgovorni za ponovno pokretanje rada kad god je to moguće.

Unatoč velikom gubitku prošle godine, uslijed velike amortizacije i uspješnog poslovanja u prethodnim godinama, uspjeli su održati likvidnost bez zaduživanja, ali su potrošili sva sredstva za amortizaciju, što će u slijedećim godinama izazvati zastoj u ulaganjima u obnovu i razvoj.

Neizvjesnost vezana za epidemiju nastavlja se i ove godine, napisao je Otorepec. Prvi su mjeseci za njih već izgubljeni, ali u rujnu planiraju održati barem međunarodni obrtnički i poslovni sajam.

Sajam će biti kraći za jedan dan, što je bilo planirano prije epidemije, jer je posljednjih godina postajao sve poslovniji i to je bila želja izlagača. Prema Otorepecu, sajam će pokušati postaviti u skladu s trendovima, pa će mu zajednička nit biti osiguravanje zelene, digitalne i elastične ekonomije, što je također u skladu s europskim planovima u poslijeratnom razdoblju.

Tagovi: Celjski sajam, poslovni rezultati, Robert Otorepec
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE