GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Visoki gubitak Celjskog sajma u 2020.

Visoki gubitak Celjskog sajma u 2020.
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.06.2021 / 09:51
Autor: SEEbiz
CELJE - Tvrtka Celjski sejem prošle je godine ostvarila 1,1 milijun eura neto prihoda od prodaje, što je 75 posto manje nego godinu prije. Tvrtka je godinu završila s gubitkom od 678.000 eura, nakon što je u 2019. poslovala s dobiti većom od 90.000 eura. Tvrtka procjenjuje da je 2020. bila najteža godina u njihovoj povijesti.

Prošlogodišnje loše poslovanje pripisuje se epidemiji covida-19. Celjski sajam, čiji je najveći vlasnik Max-Rent, uspio je održati samo sajam Agritech krajem siječnja prošle godine, napisao je izvršni direktor tvrtke Robert Otorepec u prošlogodišnjem izvješću o poslovanju objavljenom na web stranici Ajpes.

Prošle godine Celjski sajam smanjio je broj zaposlenih s 14 na sedam, zadržavši samo osnovnu jezgru zaposlenika koji će biti odgovorni za ponovno pokretanje rada kad god je to moguće.

Unatoč velikom gubitku prošle godine, uslijed velike amortizacije i uspješnog poslovanja u prethodnim godinama, uspjeli su održati likvidnost bez zaduživanja, ali su potrošili sva sredstva za amortizaciju, što će u slijedećim godinama izazvati zastoj u ulaganjima u obnovu i razvoj.

Neizvjesnost vezana za epidemiju nastavlja se i ove godine, napisao je Otorepec. Prvi su mjeseci za njih već izgubljeni, ali u rujnu planiraju održati barem međunarodni obrtnički i poslovni sajam.

Sajam će biti kraći za jedan dan, što je bilo planirano prije epidemije, jer je posljednjih godina postajao sve poslovniji i to je bila želja izlagača. Prema Otorepecu, sajam će pokušati postaviti u skladu s trendovima, pa će mu zajednička nit biti osiguravanje zelene, digitalne i elastične ekonomije, što je također u skladu s europskim planovima u poslijeratnom razdoblju.

Tagovi: Celjski sajam, poslovni rezultati, Robert Otorepec
PROČITAJ I OVO
Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci
POBOLJŠANJE
Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci
ZAGREB - Sunce hoteli smanjili su gubitak u prvih šest mjeseci ove godine, pokazuje ovih dana objavljeno poslovno izvješće.
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ANKETA
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ZAGREB - Emocije koje pokazuju šefovi nekad su bile znak slabosti, ali istraživanja upućuju da veći autoritet imaju vođe koje su u stanju pokazati autentične osjećaje i ranjivost jer su u stanju iskoristiti najbolje osobine radnika, pokazuje anketa globalne organizacije Catalyst, piše u subotu Jutarnji list.
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE