GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Visoki gubitak Celjskog sajma u 2020.

Visoki gubitak Celjskog sajma u 2020.
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.06.2021 / 09:51
Autor: SEEbiz
CELJE - Tvrtka Celjski sejem prošle je godine ostvarila 1,1 milijun eura neto prihoda od prodaje, što je 75 posto manje nego godinu prije. Tvrtka je godinu završila s gubitkom od 678.000 eura, nakon što je u 2019. poslovala s dobiti većom od 90.000 eura. Tvrtka procjenjuje da je 2020. bila najteža godina u njihovoj povijesti.

Prošlogodišnje loše poslovanje pripisuje se epidemiji covida-19. Celjski sajam, čiji je najveći vlasnik Max-Rent, uspio je održati samo sajam Agritech krajem siječnja prošle godine, napisao je izvršni direktor tvrtke Robert Otorepec u prošlogodišnjem izvješću o poslovanju objavljenom na web stranici Ajpes.

Prošle godine Celjski sajam smanjio je broj zaposlenih s 14 na sedam, zadržavši samo osnovnu jezgru zaposlenika koji će biti odgovorni za ponovno pokretanje rada kad god je to moguće.

Unatoč velikom gubitku prošle godine, uslijed velike amortizacije i uspješnog poslovanja u prethodnim godinama, uspjeli su održati likvidnost bez zaduživanja, ali su potrošili sva sredstva za amortizaciju, što će u slijedećim godinama izazvati zastoj u ulaganjima u obnovu i razvoj.

Neizvjesnost vezana za epidemiju nastavlja se i ove godine, napisao je Otorepec. Prvi su mjeseci za njih već izgubljeni, ali u rujnu planiraju održati barem međunarodni obrtnički i poslovni sajam.

Sajam će biti kraći za jedan dan, što je bilo planirano prije epidemije, jer je posljednjih godina postajao sve poslovniji i to je bila želja izlagača. Prema Otorepecu, sajam će pokušati postaviti u skladu s trendovima, pa će mu zajednička nit biti osiguravanje zelene, digitalne i elastične ekonomije, što je također u skladu s europskim planovima u poslijeratnom razdoblju.

Tagovi: Celjski sajam, poslovni rezultati, Robert Otorepec
PROČITAJ I OVO
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
WMF
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
ROVINJ – Bogat i sadržajan subotnji program održan u sjajnoj atmosferi prostora stare Tvornice duhana u Rovinju osigurao je sudionicima ovogodišnjeg 14. Weekenda uvid u brojne aktualne teme, kao što su: promjena u poslovanju tijekom izazovnih vremena, uloga i pozicija građanskih inicijativa u društvu, najnoviji trendovi u robotici i gaming industriji te regulative u medijskom prostoru.
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
TAJMING
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
ZAGREB - Pivac, Pevec smatra da je on svjestan stanja u Podravci te da ulaganje u njene dionice ne znači da je želi preuzeti, već da je prepoznao dobar trenutak za kupnju kao financijski ili portfolio investitor.
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
DEMANTI
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
BEOGRAD - Kompanija Revita nastavlja svoje poslovanje na hrvatskom tržištu usprkos pokušajima bivših poslovnih partnera da je diskreditiraju i dovedu kupce u zabludu da brend Revita više ne postoji.
Artuković: Franck nije na prodaju
JASNA PORUKA
Artuković: Franck nije na prodaju
ZAGREB - Franck razmatra prilike u regiji, zanima nas akvizicija tvrtke koja ima srodan asortiman... Zainteresirani smo za razgovore. Franck ima još potencijala za rast i razvoj.
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
VEĆI KAPACITETI
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
MOSTAR - Početak proizvodnje u prehrambenoj tvornici u Kruševu pored Mostara, koja je zajednički projekt tvrtki Marinada i Podravke, odgođen je za godinu dana, ali je istovremeno povećan kapacitet prerade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE