GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Visokotehnološki sustav zaštite i u zgradama Uprave PEVEX-a

Visokotehnološki sustav zaštite i u zgradama Uprave PEVEX-a
ZAŠTITA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2020 / 08:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prvi hrvatski trgovački lanac uveo je prvi na prostoru Europske unije visokotehnološki sustav termalnih kamera u prodajne centre, a ovaj tjedan i u dvije zgrade u kojima su smješteni djelatnici Uprave.

“Radimo sve moguće na povećanju sigurnosnih mjera kako bi se što više zaštitili od virusa COVID-19. Nakon što smo se potrudili maksimalno zaštititi kupce i zaposlenike u prodajnim centrima, dodatnu zaštitu smo proširili na sve segmente tvrtke kako bi olakšali sigurnosne uvjete rada i djelatnicima Uprave, koji su si do sada sami morali mjeriti temperaturu prije dolaska na posao ili im se ona mjerila ručno pri dolasku u tvrtku. Sada i u zgradama Uprave imamo sustav koji su uvele tek neke bolnice, a koji djelatnicima pruža dodatan osjećaj sigurnosti. Raditi se mora, a mi ćemo poduzeti sve što možemo kako bi se svi naši kupci i djelatnici osjećali što sigurnije u ovo vrijeme.”, izjavio je povodom dodatnog uvođenja termalnih kamera predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević.

Diskretno upozorenje

Termalne kamere su postavljene na ulaz u tvrtku, a na laptopu koji je na njih spojen može se vidjeti temperature snimljene osobe. Snimka se ne pohranjuje (radi na principu „live streaming-a“), a zaposlenika se diskretno obavijesti ukoliko mu je temperatura povišena, što je jedan od glavnih simptoma zaraze te ga se upućuje na daljnju provjeru.

Kamere rade na način da u realnom vremenu uspoređuju temperaturu ljudi bez kontakta s predmetima oko njih, na udaljenosti od dva metra. Ako kamera snimi povišenu temperaturu, aktivira se tihi alarm.
Mogućnost termalnog snimanja je dobrovoljna za kupce i ako ga ne žele, slobodno se mogu obratiti zaposlenicima PEVEXA na ulazu u prodajni centar.

Kupac neće biti spriječen obaviti kupnju niti ako se alarm aktivira. Na diskretan način će biti informiran o povišenoj tjelesnoj temperaturi kao jednom od mogućih simptoma bolesti COVID-19, sve u svrhu poduzimanja dodatnih mjera kako bi zaštitio svoje zdravlje i zdravlje drugih, jer će mu PEVEX za obavljanje kupnje, uz dezinficijens, osigurati i zaštitnu masku te rukavice.

PEVEX naravno osigurava i ostale, osnovne zaštitne mjere. Za sve kupce i zaposlenike obavezno je nošenje zaštitnih maski, na ulazu u poslovne prostore na raspolaganju su beskontaktni uređaji za dezinfekciju ruku, kao i jednokratne zaštitne rukavice. Također se svakodnevno dezinficiraju prodajni centri.

Do sada je uloženo u zaštitne mjere preko 2 milijuna kuna, priopćeno je iz tvrtke.

Termalne kamere za mjerenje temperature kupaca i zaposlenika PEVEX-a ugradit će se i u novi prodajni centar u Vinkovcima, 26. po redu, a čije se otvaranje planira početkom 9. mjeseca.

Također, već početkom listopada, PEVEX seli prodajni centar Slavonski Brod na novu i atraktivniju lokaciju (Naselje Slavonija II br.4 35000 Slavonski Brod), a u kojem će se također uvesti spomenuti visokotehnološki sustav zaštite.

Tagovi: PEVEX, termalne kamere, Jurica Lovrinčević, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
STATISTIKA
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
ZAGREB - Gotovo 30 posto tvrtki u Hrvatskoj u prošloj godini nije imalo zaposlenih - od 139.009 poduzetnika takvih je bilo 41.595 ili 29,9 posto, objavila je Financijska agencija (Fina) na temelju podataka iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja.
Raste broj stečajeva i brisanih tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Raste broj stečajeva i brisanih tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice listopada.
Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
ODLAZAK
Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
KOPER - Uprava i Nadzorni odbor Luke Koper danas su sklopili sporazum prema kojem Uprava na čelu s Dimitrijem Zadelom podnosi ostavku. Zadelu i članovima uprave Metodu Podkrižniku i Irmi Gubanec prestaje mandat 15. studenog, rekao je nakon izvanredne sjednice nadzornog odbora njegov predsjednik Franci Matoz.
EMA neće odobriti Sputnjik V ove godine
ZABRANE
EMA neće odobriti Sputnjik V ove godine
ZAGREB – Europska agencija za lijekove (EMA) odluku o odobrenju Sputnjika V, ruskog cjepiva protiv koronavirusa, donijet će najranije u prvom kvartalu 2022. jer još uvijek nema dovoljno podataka, rekao je u četvrtak izvor upućen u to pitanje.
Tvrtka Šestan-Busch sklopila novi posao na sajmu u Parizu
POSLOVI
Tvrtka Šestan-Busch sklopila novi posao na sajmu u Parizu
PARIZ - Na najvećem međunarodnom sajmu domovinske sigurnosti i vojno-policijske opreme Milipol 2021., koji se od 19. do 22. listopada održava u Parizu, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore zajednički su nastupile i hrvatske tvrtke HS Produkt, Šestan-Busch, Agencija Alan, P-mtč, Klaster konkurentnosti obrambene industrije, a na hrvatskom je štandu svoje proizvode predstavila i tvrtka Odjeća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE