GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vispak certificiran standardom za upravljanje zaštitom životne sredine

Vispak certificiran standardom za upravljanje zaštitom životne sredine
CERTIFIKAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.12.2021 / 10:02
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Kompanija Vispak završila je svoju prvu certifikaciju zahtjeva standarda ISO 14001 :2015 i time je ispunila još jedan uslov iz Ugovora o kreditiranju sa Njemačkom razvojnom bankom DEG – (Deutsche Investitions-und Entwicklungsgesellschaft) koji je potpisan ove godine.

ISO 14001 :2015 standard je sistem koji je kreiran kako bi omogućio pravnim licima da vode računa o svom okruženju i na taj način pokažu svoju ekološku odgovornost i utjecaj. Ovim im se pruža mogućnost da na još efikasniji način ispune očekivanja svojih klijenata ali i zakonom definisane pravne i regulatorne propise.

„Kompanija Vispak je prva kompanija iz BiH prepoznata od strane Njemačke razvojne banka DEG - Deutsche Investitions-und Entwicklungsgesellschaft, te je u 2021. potpisan Ugovor o kreditiranju. Opredijeljenost rukovodstva za ulaganje u implementaciju i cerifikaciju standarda imalo je značajan utjecaj na odluku DEG-a za potpisivanje ovog Ugovora koji kompaniji Vispak omogućava nastavak kontinuiranog rada na unaprijeđenju procesa automatizacije i snažnijeg djelovanja, kako na domaćem tako i na inozemnom tržištu“, izjavila je Nina Bijedić-Mujanović, direktor kompanije Vispak.

Racionalno trošenje prirodnih resursa i sprječavanje onečišćenja okoliša je danas aktuelna tema i svaka organizacija treba u tome sudjelovati. „Zelena nit“ prožima sve, od dobavljača do organizacije, pa sve do korisnika. Sve se više izražavaju ekološki zahtjevi što se tiče tehnologije proizvodnje, ambalaže, recikliranja i sl. Očuvanje planeta nije samo globalna ili nacionalna obaveza, nego je to zadaća svakoga od nas jer svi građani savjesnim i odgovornim ponašanjem mogu doprinijeti zaštiti okoliša, očuvanju resursa i ublažavanju posljedica klimatskih promjena. Vispak kao jedna od članica AS Holding grupacije, u kontinuitetu radi na stalnom unaprjeđenju svojih poslovnih procesa.

„Obzirom na to da su sigurnost i kvalitet proizvoda u fokusu same kompanije Vispak, ove godine je završena i IFS implementacija najviših zahtjeva međunarodnog standarda za sigurnost i kvalitet hrane. Pored toga Vispak je ovu godinu krunisao i uvođenjem još jednog standarda i to ISO 14001 :2015, koji je samo još jedna potvrda da ova kompanija ulaže maksimalne napore, ne samo na unaprjeđenje efikasnosti svojih procesa i zdravstvene sigurnosti proizvoda, nego i na utjecaj istih na okoliš i održivi razvoj“, istakla je prof.dr. Amela Semić iz Direkcije za standardizaciju AS Holding.

Tagovi: Vispak, Deutsche Investitions-und Entwicklungsgesellschaft, Njemačka razvojna banka
PROČITAJ I OVO
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE