GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vispak certificiran standardom za upravljanje zaštitom životne sredine

Vispak certificiran standardom za upravljanje zaštitom životne sredine
CERTIFIKAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.12.2021 / 10:02
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Kompanija Vispak završila je svoju prvu certifikaciju zahtjeva standarda ISO 14001 :2015 i time je ispunila još jedan uslov iz Ugovora o kreditiranju sa Njemačkom razvojnom bankom DEG – (Deutsche Investitions-und Entwicklungsgesellschaft) koji je potpisan ove godine.

ISO 14001 :2015 standard je sistem koji je kreiran kako bi omogućio pravnim licima da vode računa o svom okruženju i na taj način pokažu svoju ekološku odgovornost i utjecaj. Ovim im se pruža mogućnost da na još efikasniji način ispune očekivanja svojih klijenata ali i zakonom definisane pravne i regulatorne propise.

„Kompanija Vispak je prva kompanija iz BiH prepoznata od strane Njemačke razvojne banka DEG - Deutsche Investitions-und Entwicklungsgesellschaft, te je u 2021. potpisan Ugovor o kreditiranju. Opredijeljenost rukovodstva za ulaganje u implementaciju i cerifikaciju standarda imalo je značajan utjecaj na odluku DEG-a za potpisivanje ovog Ugovora koji kompaniji Vispak omogućava nastavak kontinuiranog rada na unaprijeđenju procesa automatizacije i snažnijeg djelovanja, kako na domaćem tako i na inozemnom tržištu“, izjavila je Nina Bijedić-Mujanović, direktor kompanije Vispak.

Racionalno trošenje prirodnih resursa i sprječavanje onečišćenja okoliša je danas aktuelna tema i svaka organizacija treba u tome sudjelovati. „Zelena nit“ prožima sve, od dobavljača do organizacije, pa sve do korisnika. Sve se više izražavaju ekološki zahtjevi što se tiče tehnologije proizvodnje, ambalaže, recikliranja i sl. Očuvanje planeta nije samo globalna ili nacionalna obaveza, nego je to zadaća svakoga od nas jer svi građani savjesnim i odgovornim ponašanjem mogu doprinijeti zaštiti okoliša, očuvanju resursa i ublažavanju posljedica klimatskih promjena. Vispak kao jedna od članica AS Holding grupacije, u kontinuitetu radi na stalnom unaprjeđenju svojih poslovnih procesa.

„Obzirom na to da su sigurnost i kvalitet proizvoda u fokusu same kompanije Vispak, ove godine je završena i IFS implementacija najviših zahtjeva međunarodnog standarda za sigurnost i kvalitet hrane. Pored toga Vispak je ovu godinu krunisao i uvođenjem još jednog standarda i to ISO 14001 :2015, koji je samo još jedna potvrda da ova kompanija ulaže maksimalne napore, ne samo na unaprjeđenje efikasnosti svojih procesa i zdravstvene sigurnosti proizvoda, nego i na utjecaj istih na okoliš i održivi razvoj“, istakla je prof.dr. Amela Semić iz Direkcije za standardizaciju AS Holding.

Tagovi: Vispak, Deutsche Investitions-und Entwicklungsgesellschaft, Njemačka razvojna banka
PROČITAJ I OVO
Njemački Mutares potpisao ugovor o preuzimanju Cimosa
AKVIZICIJE
Njemački Mutares potpisao ugovor o preuzimanju Cimosa
KOPER - Njemačka tvrtka Mutares potpisala je ugovor s TCH-om o preuzimanju koparskog Cimosa i njegovih podružnica.
LTH Alucast u Čakovcu otvorio novi 35 milijuna kuna vrijedan pogon
INVESTICIJE
LTH Alucast u Čakovcu otvorio novi 35 milijuna kuna vrijedan pogon
ČAKOVEC - Tvrtka LTH Alucast u petak je u Čakovcu otvorila novi, 35 milijuna kuna vrijedan pogon, a tom je prigodom međimurski župan Matija Posavec istaknuo kako je Međimurje dokaz da je Hrvatska spremna za automobilsku industriju.
Pet retail: Industrija hrane i dodataka za kućne ljubimce bilježi veliki rast
KUĆNI LJUBIMCI
Pet retail: Industrija hrane i dodataka za kućne ljubimce bilježi veliki rast
ZAGREB - Istraživanja pokazuju da više od polovine ukupnog broja svjetskog stanovništva ima barem jednog kućnog ljubimca te da se tijekom pandemije taj broj dodatno povećao što se odrazilo na potražnju hrane za kućne ljubimce.
Hrvatski građani preko Glova u 12 mjeseci naručili 1,7 milijuna burgera
BURGERI
Hrvatski građani preko Glova u 12 mjeseci naručili 1,7 milijuna burgera
ZAGREB - Hrvatski građani su zadnjih godinu dana preko Glova naručili više od 1,7 milijuna raznih burgera, čime je Hrvatska među deset zemalja u kojima posluje Glovo u kojima se burgeri najviše naručuju, izvijestili su u petak iz Glova uoči sutrašnjeg Međunarodnog dana hamburgera.
KLM za vikend prekida letove iz Amsterdama zbog kaosa u zračnoj luci
KAOS
KLM za vikend prekida letove iz Amsterdama zbog kaosa u zračnoj luci
AMSTERDAM – Nizozemska aviokompanija KLM u četvrtak je objavila da prekida prodaju karata za sve letove iz amsterdamske zračne luke Schiphol do ponedjeljka zbog gužvi uzrokovanih nedostatkom sigurnosnog osoblja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE