GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlada: Utvrditi mogućnost da državne službe rade od kuće ili u skupinama

Vlada: Utvrditi mogućnost da državne službe rade od kuće ili u skupinama
RAD OD KUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2020 / 14:37
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Zbog pogoršanja epidemiološke situacije Vlada je zadužila tijela državne uprave te urede i druge stručne službe da poduzmu mjere za sprječavanje širenja koronavirusa i osiguraju uvjete za redovito obavljanje poslova, odnosno utvrde mogućnost rada od kuće ili u skupinama.

Ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenicu Vlada je na sjednici u četvrtak ovlastila da, uz prethodnu suglasnost predsjednika Vlade, donese obvezujuću uputu kojom će utvrditi mjere, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

"Uputom će se, ovisno o epidemiološkoj situaciji, detaljnije odrediti slučajevi i mogućnost rada od kuće, kao i mogućnost organizacije rada u skupinama, a u cilju osiguravanja kontinuiranog i redovitog obavljanja poslova tijela državne uprave te sprječavanja širenja bolesti covid-19", objasnio je Malenica.

Ova odluka primijenit će se na odgovarajući način i na javne službe, osim područja zdravstva, znanosti i obrazovanja i socijalne skrbi, koja se uređuju posebnim propisima, a neće se primijeniti na policijske službenike i službenike Civilne zaštite te pripadnike Oružanih snaga, koji obavljaju poslove sukladno zapovijedima glavnog ravnatelja policije, načelnika Glavnog stožera i ravnatelja Civilne zaštite.

Vlada je donijela i odluke o pokretanju postupka pregovora o sklapanju dodatka Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike te službenike i namještenike u javnim službama i imenovala članove svojih pregovaračkih odbora.

Na čelu Vladinih pregovaračkih odbora je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

S reprezentativnim sindikatima državnih te javnih službi Vlada je početkom studenoga 2017. godine sklopila Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike, a na sastanku sa sindikatima o sklapanju Dodatka Kolektivnom ugovoru, održanom u svibnju ove godine, dogovoreno je da će se tijekom jeseni nastaviti pregovori te je stoga danas i donijela odluku o njihovom nastavku i imenovala pregovarački odbor.

"Pregovori će se prvenstveno odnositi na visinu isplate nagrade za božićne blagdane ali će se otvoriti i razgovori o visini osnovice za obračuna plaće za iduću godinu", rekao je državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić.

Vlada je na sjednici izmijenila Odluku o minimalnim financijskim standardima za decentralizirane funkcije za zdravstvene ustanove u ovoj godini kojom se provodi preraspodjela, odnosno prenamjena ukupno utvrđenih sredstava, a na temelju dostavljenih prijedloga Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Sisačko-moslavačke, Zadarske i Istarske županije.

Ukupni iznos sredstava za sve županije ostaje nepromijenjen, kao i ukupan iznos sredstava za decentraliziranu funkciju zdravstva 2020.

Tagovi: rad od kuće, Vlada RH, Ivan Malenica, Josip Aladrović
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE