GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vodafone i Altice najavljuju gradnju telekom mreže u Njemačkoj

Vodafone i Altice najavljuju gradnju telekom mreže u Njemačkoj
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.10.2022 / 12:21
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Britanski telekom operater Vodafone i nizozemska holding tvrtka Altice u ponedjeljak su izvijestili da će u Njemačkoj zajedno graditi mrežu za širokopojasni pristup internetu, najavljujući konkurenciju matičnom Deutsche Telekomu.

Vodafone i Altice osnovat će zajedničku tvrtku, FibreCo, koja će uložiti do sedam milijardi eura u šestogodišnji projekt gradnje optičke mreže za sedam milijuna njemačkih kućanstava.

Do 70 posto novca bit će nabavljeno zaduživanjem, izvijestili su Vodafone i Altice.

Za gradnju će biti angažirana podružnica Altice Geodesia, a njemački ogranak Vodafonea bit će odgovoran za marketinške aktivnosti vezane uz uslugu bržeg širokopojasnog pristupa novim korisnicima u Njemačkoj.

Britanska i nizozemska tvrtka ravnopravno će podijeliti vlasništvo u FibreCou.

Povezivanje još moraju odobriti regulatorne agencije, a očekuje se da će biti dovršeno u prvoj polovini iduće godine.

"Partnerstvo se temelji na Vodafoneovoj značajnoj mreži nove generacije i na Alticeovom stručnom znanju u sektoru i dokazanim vještinama u gradnji optičkih mreža", rekao je izvršni direktor britanske tvrtke Nick Read.

Iz Vodafonea kažu da će od Alticea primiti do 1,2 milijarde eura gotovine, što bi s vremenom trebalo premašiti njihovo ulaganje u zajednički pothvat.

Altice je holding tvrtka sa sjedištem u Amsterdamu koja objedinjuje imovinu francusko-izraelskog kabelskog magnata Patricka Drahija. Holding već upravlja tvrtkama za optičku infrastrukturu u Francuskoj, Portugalu i Izraelu, podsjeća Reuters.

Tagovi: Vodafone, Deutsche Telekom, FibreCo, Altice
PROČITAJ I OVO
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
GUBITAK
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
ROVINJ - Adris grupa je u prvom tromjesečju ove godine poslovala s gubitkom od sedam milijuna eura, uz ukupni prihod od 191 milijun eura ili 15 posto većim nego u istom razdoblju 2023., pokazuje u utorak objavljeno financijsko zvješće te kompanije.
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
SKOK
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
KOPRIVNICA - Neto dobit Grupe Podravka u prvom kvartalu ove godine iznosila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura odnosno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je Podravka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE