GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vogue: Šal je tvoj najbolji prijatelj

Vogue: Šal je tvoj najbolji prijatelj
MODNE PREPORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2020 / 21:04
Autor: Marko Majić
NEW YORK - Koronakriza je pokazala svijetu važnost pokrivalica za lice. Ipak, s kirurškim maskama s kratkim rokom uporabe, ljudi su se na inventivne načine uspjeli zaštititi od virusa bez uzimanja prijeko potrebne opreme od liječnika.

Postoji mnogo DIY (Do It Yourself) projekata koji mogu pomoći pri šivanju maske, ali ponekad je najbolje rješenje najizravnije. Šalovi, marame i bandane ne pružaju istu razinu zaštite kao maske N95, ali nude djelomičnu obranu koja je beskrajno bolja od hodanja s golim licem. 

Naravno, ne može se koristiti bilo koji šal. Čvrsto tkani prirodni materijali kao što su svila i pamuk poželjniji su od umjetnih tkanina poput najlona i poliestera, koji duže zadržavaju klice. Također je važno da se mogu više puta koristiti i nesmetamo oprati.

Liječnici preporučuju nošenje bilo koje opcije zaštite za lice koji pokriva nos i usta. Marama ili šal mogu poslužiti kao zaštita ili obrana od kontakta s virusom. Njihove svijetle boje i podebljani uzorci čine ih asesoarima koji su rješenje za koronavirus.

Modne prednosti dobrog šala i marame su očite. Desetljećima su služili kao jednostavan način da začine dosadnu odjeću. Ali njihova obnovljena uloga je postala doista uzbudljiva. Trenutna potražnja je visoka, s obzirom da se na društvenim mrežama mogu primijetiti mnoga poznata lica koja nose svilene šalove, na primjer vintage Hermès.

Najbolji šalovi mogu se kupiti sada u svakoj boji, uzorku i printu. Najpoznatiji brendovi su iskoristili trenutak i na modnom tržistu se mogu naći šalovi i marame Tory Burch, Burberry, Loewe, Sandro, Kate Spade i mnogi drugi... Mogućnosti su velike i naravno prilagođene svačijem džepu.




Tagovi: Vogue, šal, koronakriza, marama, Tory Burch, Burberry, Loewe, Sandro
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE