GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Volk podnio ostavku na sve funkcije u Fortenovi, za člana UO predložen Vujnovac

Volk podnio ostavku na sve funkcije u Fortenovi, za člana UO predložen Vujnovac
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2022 / 17:55
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz Fortenove su u četvrtak izvijestili da je dosadašnji član Upravnog odbora te grupe Sergei Volk podnio ostavku na sve funkcije u Fortenova grupi, čime su prestale sve njegove obveze u organima upravljanja u Fortenova grupi d.d. i kompanijama članicama Grupe, dok je za člana Upravnog odbora predložen Pavao Vujnovac.

Volk je, kako se navodi u priopćenju, ostavku podnio 7. lipnja.

Istodobno, društvo Open Pass Ltd je Skupštini imatelja depozitarnih potvrda predložilo da se za člana Upravnog odbora Fortenova grupe imenuje Pavao Vujnovac, dok je Damir Spudić predložen za direktora društava nizozemske strukture odnosno Fortenova Group HoldCo, MidCo i TopCo B.V.

O tim će prijedlozima imatelji depozitarnih potvrda odlučivati na sjednici Skupštine, navodi se u priopćenju.

"Zahvaljujemo se gospodinu Volku na osobnom angažmanu i doprinosu stabilizaciji poslovanja Agrokora tijekom izvanredne uprave, pogotovo u postizanju nagodbe vjerovnika, a potom i snažnom razvoju Fortenova grupe. Želimo mu puno poslovnih i privatnih uspjeha u budućnosti", izjavio je član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško.

Volk je u Upravnom odboru Fortenova grupe bio od nastanka te Grupe u travnju 2019. godine, kada je u vlasničku strukturu ušao ruski Sberbank, nakon uspješne implementacije nagodbe vjerovnika u Agrokoru. Od tada je, naime, 42,51 posto Fortenova grupe u vlasništvu SBK ART LLC, čiji je krajnji većinski vlasnik Sberbank of Russia.

U međuvremenu, ruski Sberbank i europski investicijski fond sa sjedištem u Mađarskoj Indotek potpisali su početkom travnja ugovor s namjerom kupoprodaje najvećeg pojedinačnog udjela u Fortenova grupi. Za zaključenje transakcije, kako su tada naveli, potrebno je osigurati rješenja nadležnih regulatornih tijela na više tržišta.

Vujnovac je vlasnik i predsjednik uprave Prvog plinarskog društva (PPD) i Energia naturalis Grupe (Enna Grupa), a Spudić je član Uprave Enna Grupe.

Tagovi: Sergei Volk, Pavao Vujnovac, fortenova grupa, Enna grupa, Fabris Peruško
PROČITAJ I OVO
Fortenova: S radom krenula nova generacija polaznika Accelerate programa
EDUKACIJA
Fortenova: S radom krenula nova generacija polaznika Accelerate programa
ZAGREB - S krajem studenog Fortenova grupa zaključuje početak novog ciklusa edukacije u sva tri programa DRIVE Beyond Excellence projekta dugoročnog unaprjeđivanja znanja i vještina svojih zaposlenika.
Končar potpisao ugovor za prvu fazu revitalizacije hidroelektrane Messochora
POSLOVI
Končar potpisao ugovor za prvu fazu revitalizacije hidroelektrane Messochora
ZAGREB – Grupa KONČAR je s grčkom elektroprivredom (Public Power Corporation - PPC) u Ateni potpisala ugovor za prvu fazu revitalizacije hidroelektrane Messochora u Grčkoj.
United Grupa postala članica Saveza za odgovorno poslovanje
POTEZI
United Grupa postala članica Saveza za odgovorno poslovanje
ZAGREB - United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski pružatelj usluga u jugoistočnoj Europi, u okviru koje u Hrvatskoj posluje telekom operater Telemach Hrvatska te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV, kao i portal dnevnik.hr, postala je članica Saveza za odgovorno poslovanje (RBA).
CNN smanjuje broj zaposlenika
REZOVI
CNN smanjuje broj zaposlenika

ATLANTA - Christ Licht, čelnik CNN-a koji je u vlasništvu Warner Brosa, obavijestio je zaposlenike dopisom u srijedu da su u tijeku otpuštanja, navodi se u e-mailu koji je Reuters dobio na uvid.

NLB Lease&Go ulazi na tržište Sjeverne Makedonije i Srbije
ŠIRENJE
NLB Lease&Go ulazi na tržište Sjeverne Makedonije i Srbije
LJUBLJANA - Nakon pokretanja leasing društva NLB Lease&Go na slovenskom tržištu u proljeće 2020. godine, slovenska NLB Grupa nedavno je osnovala leasing kuća s ovim imenom u Sjevernoj Makedoniji a dobivena su sva regulatorna odobrenja za kupnju leasing subjekta u Srbiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE