GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Volocopter prodaje karte za let prvim električnim zračnim taksijem

Volocopter prodaje karte za let prvim električnim zračnim taksijem
INOVACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.09.2020 / 07:49
Autor: SEEbiz / Bug.hr
BERLIN - Leteći taksiji u obliku velikih putničkih dronova na električni pogon novi su oblik prijevoza urbanim središtima za koji se već barem pet godina govori kako je to "budućnost urbane mobilnosti".

Jedini problem za sada predstavlja činjenica da ta budućnost još nije stigla, a kada će – ne znamo. Kineski Ehang, Airbus, Toyota, Uber, japanski SkyDrive te njemački Volocopter samo su neke od kompanija koje su najavile izradu ovakvih letjelica – koje unatoč tomu i dalje nisu izašle iz faze testiranja.

Posljednji od nabrojanih, Volocopter, sada je počeo čak i prodavati karte za prve letove njihovim putničkim dronovima, koji su testirani u Stuttgartu, Helsinkiju i Singapuru. Time ova njemačka kompanija postaje prva koja je odlučila komercijalizirati još nezavršenu tehnologiju, i prije nego je dobila regulatorne dozvole za let. No, fanovi letenja i novotarija već sada mogu Volocopteru uplatiti 30 eura depozita i rezervirati si mjesto na demonstracijskom letu, čija će puna cijena biti 300 eura.

Dostupno je tek tisuću ovakvih karata, a iskustvo koje će se kupcima nuditi uključivat će 15-minutni let, video zapis istoga, te "personalizirani certifikat" o obavljenom letu. Kompanija priznaje da je certificiranje njihovih letjelica VoloCity proces koji još uvijek traje, i da je realističan okvir za početak komercijalnih letova dvije do tri godine. Kupci koji sada rezerviraju svoje karte na demo let će moći upasti nekad tijekom prvih 12 mjeseci od službenog komercijalnog lansiranja. Nijemci nisu objavili gdje bi se ovi pokazni letovi za tisuću najvećih fanova mogli odvijati.

VoloCity će, usput rečeno, biti 18-rotorska električna letjelica s mogućnošću vertikalnog polijetanja i slijetanja (eVTOL). Energiju će dobivati iz litij-ionskih baterija, najviša brzina leta bit će joj oko 110 km/h, a domet, prema aktualnim podacima, oko 35 kilometara s jednim punjenjem baterija.

Tagovi: Volocopter, zračni taksi, Ehang, Airbus, Toyota, Uber
PROČITAJ I OVO
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE